Amme-bh
Gravid

Find den rigtige amme-bh: 6 forslag til den pæne og behagelige bh

7. september 2015Opdateret 18. april
Mette Kjærgaard Søndergaard & Olivia Zypikoff
Foto: Shutterstock
Når du ammer, er det yderst vigtigt at vælge de rigtige amme-bh’er. Læs her hvorfor – og få gode råd til, hvilke amme-bh'er du skal gå efter.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Flere og flere erfaringer tyder på den samme tendens: Amme-bh’er med bøjle kan være skadelige for brystkirtlerne. Derfor er det vigtigt, at du tager dig god tid, når du vælger dine amme-bh'er, så du får dem, der giver dig den bedste støtte. Vent med at købe dine amme-bh'er

Vent med at købe dine amme-bh'er

Allerede under din graviditet sker der en udvikling af brystet. Ammevejleder og barselssygeplejerske Gitte Engdal skitserer her, hvad der sker:

– Brystkirtelvævet begynder allerede at vokse fra starten til midten af graviditeten, og fra midten af graviditeten til ca. 2 dage efter fødslen starter mælkeproduktionen, som på det tidspunkt udelukkende er styret af hormoner, forklarer hun.

Amme-bh’er med bøjler skader mælkeproduktionen

Bra-fitter Susanne Tillebæk Rasmussen fra Triumph foreslår også, at du køber dine amme-bh'er så sent som muligt:

– Det mest optimale er først at købe sine amme-bh'er, efter man har født, for det er først her, at brystet har nået sin egentlige størrelse, siger hun.

Susanne Tillebæk Rasmussen foreslår endvidere, at man køber sine amme-bh'er uden bøjler. Hun mener, at bøjler skader mælkeproduktionen, hvis de sidder bare en lille smule forkert. Bøjlen skal bare sidde 100 % korrekt, når man køber en amme-bh med bøjle, og det kan være svært, fordi brystets størrelse hele tiden ændrer sig på grund af mælkeproduktionen.

Bøjler kan give brystbetændelse

Dette bakkes op af Gitte Engdal, der forklarer, hvordan bøjlen kan være skadelig for brystkirtlerne:

– Generelt er det sådan, at stramtsiddende tøj og især bh’er kan afklemme mælkekirtlerne i brystet og forårsage tilstoppede mælkegange. Det kan igen føre til, at mælken har svært ved at komme ud, og brystet ikke bliver ordentlig tømt. Hvis det er tilfældet, er der en større risiko for at få brystbetændelse, advarer hun.

En amme-bh uden bøjle er den absolut sikreste løsning, hvis du ønsker et optimalt ammeforløb. Susanne Tillebæk Rasmussen giver her sine tre bedste råd til, når du skal købe din næste amme-bh – uden bøjler:

3 gode råd til køb af amme-bh'er

  1. Vær sikker på, at du får en skål, der er bred nok til at rumme hele brystet – tænk på, at der skal være plads til et ammeindlæg.

  2. Husk at få en tilpas stram omkreds. Det er denne, der skal holde din barm.

  3. Vælg et behageligt materiale, der passer til din sensitivitet.

6 forslag til den pæne og behagelige bh

Flot og pæn amme-bh fra Sass

Den pæne amme-bh

Opdag disse stilfulde amme-hh'er, der kombinerer komfort med æstetik. Bh'er lavet af bløde og strækbare materialer med elegante detaljer som blonder og diskrete mønstre. De giver den nødvendige støtte og muliggør problemfri amning, samtidig med at de holder dig både komfortabel og modebevidst.

Amme-bh fra Boob

Den behagelige amme-bh

Her får du bløde og behagelige amme-BH'er skabt til ren komfort. Bh'erne er fremstillet af bløde og behagelige materialer med usynlige sømme, der stadig giver den nødvendige støtte og muliggør problemfri amning.

Læs også