Legetæpper
Gravid

5 legetæpper der er mere end bare 'tæpper'

30. marts 2016
af Anne Romanelli
Legetæpper er yderst brugbare til familiens mindste. Her er 5 virkelig smarte legetæpper, som tjener hvert deres formål.

5 smarte legetæpper

Legetæpper er uundværlige i en småbørnsfamilie. Her kan familiens mindste lege trygt på gulvet - og samtidig udvikle deres sanser og motorik.

Ikke til legetæpper? Her er 14 slags LEGETØJ, der udvikler din baby >>

MAMA-redaktionen har fundet 5 virkelig smarte legetæpper, som tjener hvert deres formål.

1) ‘Play and Go’-legetæppe

https://imgix.femina.dk/lege_1_0.jpg

Dette legetæppe er super praktisk, da man nemt kan tage det med overalt og have alt legetøjet i det. Du undgår den kedelige oprydning, da man bare skal hive i snorene – og med ét snuptag er der ryddet op. Tæppet er lavet i 100% bomuld og er derfor et dejligt blødt underlag med en diameter på 140 cm. Fås i flere flotte farver.

2) ’Baby To Love’-legetæppe

https://imgix.femina.dk/lege_4.jpg

Smart modulopbygget legetæppe, der kan anvendes på et væld af måder: aktivitetstæppe, kravlegård, telt og sofa. Kan derfor anvendes i mange år frem. Når det ikke er i brug, kan legetæppet foldes sammen til næsten intet og er derfor nem at opbevare eller tage med. Der medfølger et vendbart og blødt tæppe. Fås i flere farver. Køb ’Baby To Love’-legetæpper her >>

3) ’Basson’-legetæppe

https://imgix.femina.dk/lege_2.jpg

Sansestimulerende legetæppe af skum, som giver et underlag, der både er rart at ligge på og bevæge sig på. De enkelte skumbrikker er formet som et puslespil med farverige bogstaver, som barnet kan kigge på og senere også forsøge at samle selv til f.eks. kasser og huse. Brikkerne giver samtidig mulighed for at skabe et legetæppe i lige nøjagtig den størrelse, I har brug for. Køb ’Basson’-legetæpper her >>

4) ’Skip Hop’-legetæppe

https://imgix.femina.dk/lege_3.jpg

Legetæppe med 17 udviklende aktiviteter til både ryg- og maveliggende stillinger. Nemt at sætte op og tage med på tur. Brug også det bløde tæppe for sig selv, ligesom vedhængene f.eks. kan hænges på barnevognen eller autostolen. Med indbyggede lyde og materialetyper, der knaser, piver osv. samt et aktivitetsspejl, der stimulerer barnet til at bevæge sig. Støttende 'mave-trænings-pude’ følger med.

5) ’Lamaze’-legetæppe

https://imgix.femina.dk/lege_5.jpg

Dette legetæppe har en 360 graders drejefunktion på midten, som er velegnet til at træne og styrke babyens ryg- og nakkemuskler samt til mavetræning. Babyen ligger på maven på drejemodulet og kan her dreje rundt og udforske de spændende ting på tæppet. Tæppet kan også anvendes uden drejesoklen, så babyen kan sidde eller ligge direkte på tæppet.

16 babytegn der udvikler dit barns sprog:

Læs også