Legetøj der styrker barnets udvikling
Gravid

14 slags legetøj der udvikler din baby

16. februar 2016
Af Redaktionen
Giv din baby noget legetøj, der ikke bare er sjovt, men også udvikler barnets sanser og motorik. MAMA har fundet 14 gode eksempler her!

Markedet bugner af babylegetøj i alle afskygninger, og det kan være svært at vælge, hvad du skal købe til familiens eller omgangskredsens mindste.

Læs også: Guide til sikkert og alderssvarende legetøj

MAMA-redaktionen foreslår, at du vælger noget legetøj, som både er sjovt og udviklende, da der på den måde er størst chance for, at det kommer i brug og ikke ligger hengemt i en kasse sammen med alt det andet legetøj.

Her er 14 eksempler på sjovt og udviklende legetøj:

1) Kasse med kuglebane

https://imgix.femina.dk/leg_discovery_box.jpg

Baby får rigtig god motoriktræning af at føre kuglerne gennem banen og se dem rutsche rundt. De klare farver på dette legetøj stimulerer samtidig barnets syn. Set til 299,95 kr. Køb kuglebanen her >>

2) bObles-ælling

https://imgix.femina.dk/leg_bobles.jpg

Den populære bObles-ælling giver mulighed for mange anderledes legestillinger, der styrker barnets balance- og koordinationsevne samt mave- og rygmuskler. Er lavet af EVA-skum, som er fri for skadelige stoffer. Set til 599,00 kr. Køb bObles her >>

3) Hånd- og fodrangler

https://imgix.femina.dk/leg_fodrangle.jpg

Håndleds- og fodrangle fra Lamaze med søde små insekter til hhv. håndledet og foden. Dette legetøj har knitre- og raslelyde, der stimulerer koordinering fra hånd til fod. Set til 179.95 kr. Køb ranglerne her >>

4) Follow Me Fred

https://imgix.femina.dk/leg_follow_me.jpg

Sød hund der kan gå, sige vov vov og meget mere. Kan bevæge sig i en lige linje eller i cirkel. Dette legetøj hjælper barnets bevægelse og sproglige kommunikation. Set til 279,95 kr. Køb hunden her >>

5) Gåvogn med krokodillenæb

https://imgix.femina.dk/leg_gaavogn.jpg

Motiverer barnet til at komme op på benene og bevæge sig fremad, da krokodillerne åbner og lukker munden for hvert skridt, barnet tager. Lavet i træ og malet med giftfri maling.

6) Barnevognsrand og aktivitetsbog i ét

https://imgix.femina.dk/leg_barnevognsrand.jpg

Stimulerer synet med få farver på den ene side (til den allerførste tid) og mange på den anden (til når barnets syn er mere udviklet fra ca. 6 mdr.). Har puslespilsfunktion med sjove motiver og lyde, der introducerer barnet til problemløsning.

7) Klassisk puttekasse

https://imgix.femina.dk/leg_puttekasse.jpg

Økologisk putteboks i FSC-certificeret træ. Med flotte klodser i forskellige former og farver. Et godt redskab til at træne barnets øje-til-hånd-koordination og finmotorik.

8) Sansebolde

https://imgix.femina.dk/leg_sansebold.jpg

Stor sanse-, gribe- og bidebold med spejl, kugler og bideringe. Bolden er sjov for baby at udforske og meget let at holde på. Fri for skadelige stoffer.

9) Tumling med stableringe

https://imgix.femina.dk/leg_rock_a_stack.jpg

Barnet kan sortere og stable de farverige ringe, derefter rokke basen og se den vippe frem og tilbage. Dette legetøj udvikler bl.a. barnets logik og øje-hånd-koordination.

10) Rullende spejl

https://imgix.femina.dk/leg_rulle_spejl.jpg

Motiverer til titte-bøh-leg og udfordrer motorikken, når barnet skubber til spejlet. Dette legetøj er godt til mave- og kravletræning og til at styrke barnets selvbillede.

11) Wonder Wheel

https://imgix.femina.dk/leg_wonderwheel.jpg

Spændende hjul i flotte farver, som kan dreje rundt og sige en masse lyde. Styrker barnets sanser på mange måder og udvikler øje-hånd-koordination. Har sugekop i bunden. Set til 129,95 kr. Køb legehjulet her >>

12) Aktivitetstæppe

https://imgix.femina.dk/leg_taeppe.jpg

Med bondegårdsdyr, spejl og tilhørende mesh-pude. God til mave- og nakketræning. Den fleksible mesh-pude tilretter sig barnets krop og vægt, så barnet belastes mindst muligt. Set til 349,95 kr. Køb tæppet her >>

13) Sanseklodser

https://imgix.femina.dk/leg_sanseblokke.jpg

4 sansestimulerende klodser af 100% ren naturgummi . Helt fri for phthalater. Baby kan stable og kaste de bløde kuber, og de klare farver og forhøjede figurer stimulerer hhv. babys syns- og følesans.

14) Rullende rangle

https://imgix.femina.dk/leg_rolling.jpg

Kvalitetsrangle i miljørigtigt gummitræ. Dette legetøj kombinerer bevægelse med lyd og udvikler babys fornemmelse for årsag/konsekvens samt motiverer til at baby kravler efter den rullende rangle.

7 øvelser der styrker babys motorik

Artiklen indeholder affiliatelink

Læs også