https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/boernefamillie/snderborgslotprim.jpg
Familieliv

Tag på øhop i Danmark med familien - Als

26. juni 2014
af Frida Paustian
foto: Privat
Danmarks øer er et oplagt sted at få tid til nærvær sammen med familien. Især mens børnene er små, er det skønt at tage på ferie i Danmark. Mama.dk har taget hul på et dansk øhop, og guider dig til, hvad du kan opleve på Als og Samsø.

Als

Fra Samsø kan du tage færgen til Hou og køre til Als. En tur, der tager cirka to timer. På Als er der masser af muligheder for at se tilbage i tiden og fortælle børnene om dengang, der ikke fandtes FFO´er, Iphones eller Disney-sjov.

Her kan I bo
Scandic med pool
Der er mange steder at bo i Sønderborg, men Scandic er et godt sted med børn, der gerne vil springe i en pool, spille bold på den omkringliggende græsplæne og spise børnevenlig mad lavet udfra Jamie Olivers børnekoncept. Hvis I vil have madpakker med på tur, så kan de bestilles i receptionen. Der er nemlig masser af steder at tage på udflugt.

Miks læring med underholdning i Universe oplevelsespark
I Universe kan du både se og tale om naturens vilde kræfter i den Blå Kube, møde Pixeline og gå 150 år tilbage i tiden, når du tager en flyvetur i simulatoren, der via bevægelse, vind og røg virkeliggøre slaget ved Dybbøl i 1864.
Læs mere her

Læs også her, hvad du skal se på Samsø

Gå rundt i 1500-tallet på Sønderborg Slot

Vis børnene, hvordan et klasseværelse så ud, dengang man skrev med pen og blæk, besøg det gamle bageri fra 1500-tallet, eller tag en dans i riddersalen. En tur på Sønderborg Slot giver anledning til snak om, at der ikke altid har været keramiske kogeplader og Ipads. En hyggelig tur for de lidt større børn.

Se mere lige her

Hvad skal du pakke til de små? Find Mamas pakkeliste her

Dybbøl mølle og Historiecenter
'Slaget ved Dybbøl' i 1864 er måske ikke noget, I går og forholder jer til dagligt. Men på Historiecenter Dybbøl Banke, som ligger lige overfor Dybbøl Mølle, er der opbygget en gammel skanse, som den så ud i 1864. Herinde kan I prøve at skrive med pen og blæk, bage pandekager over bål, høre fortællinger fra krigen, støbe patroner, se kanoner, soldater og meget mere. En god udflugt, der kunne være en anledning til at tale om demokrati på børneniveau.
Få viden om krigen og historisk center her

Bondegårdsis og kostald

En anden måde at få kendskab til 'Slaget ved Dybbøl er at besøge bondegården Frydendal Ismejeri, som byder på isen '1864'. Her bor og arbejder to generationer med et stor besætning køer, som udover at levere mælk til vores køleskabe derhjemme også laver lækker is af egen mælkeproduktion. Isen kan købes i det lille Ismejeri på gården. Det er absolut en god oplevelse, og mens I spiser den lækre is, kan I besøge staldene og se køerne blive malket af 'robotter'.
Læs mere om bondegårdsis her

Gå tur langs Dybbøl

Har I barnevogn med eller bare har lyst til en smuk gåtur, så tag den lille vej ud til vandet, der ligger lige over for Historiecenter Dybbøl Banke. Vejen fører ned til Sønderborg by og har den smukkest udsigt over vandet og det smukke landskab på Als.

Lær børnene at slappe af i ferien

Gråsten Slot og pirattur i skoven for de mindste

Se kongehusets sommerhus, Gråsten Slot. Her kan I frit gå rundt i haven, se tennisbanerne og swimmingpoolen og komme helt tæt på sommerslottet, hvor kongefamilien mødes hver sommer.

Ved siden af slottet i Nørreskov arrangerer Sønderborg turistbureau en kort pirattur for de allermindste. Med en pirat som anfører går I en kort tur gennem skoven. Turen tager cirka 30 minutter, og I kan spise en medbragt madpakke i Agernhuset, som ligger i skoven for enden af ruten. Ruten kan gennemføres med klapvogn.

Læs mere om Gråsten Slot her

Kontakt Sønderborg Turistbureau for yderligere information om Pirattur her

Down town Sønderborg
Skal mor og far have en cafe latte, så er der både Lagkagehuset og masser af caféer at finde i Sønderborg by, som også tilbyder masser af shopping, som eksempelvis der legendariske 'Juhls Bolighus'.

Langs havnen ligger der restauranter, som alle har smukt kig udover vandet og Christian den X's bro.
Samme bro er faktisk en udflugt i sig selv for børnene. Tag en kop kaffe med, stil jer i nærheden af broen og se den gå op og i. Det er et imponerende syn, som helt sikkert vil være et hit for børnene.

Læs Sønderborgs lokalguide her

Solsikre børn - sådan gør du

Læs også