https://imgix.femina.dk/media/b13f09c6c66249d1b6e6201097059d76.jpg
Familieliv

Mit liv som Prins Henrik

21. juli 2009
af Stine Bjerre Herdel
Om at være en smule træt af altid at komme i sidste række

Jeg har fuld forståelse for Prins Henrik. Måske ikke nødvendigvis det der med, at han vil være konge, men det der med, at man kan blive lidt træt af altid at komme i sidste række. Til gengæld kunne man måske godt hævde, at han er en lille smule forkælet, fordi han brokker sig så meget over det. For faktum er, at det er en skæbne, der tilkommer stort set alle mødre. Hvor mange gange har man ikke lagt rene, mætte børn i seng, mens man selv kun nåede at spise en halv frikadelle? Resten af tiden gik med at tørre mælk op, puste på varme pastaskruer, redde saltkværnen fra tandmærker, dele ud af sin egen mad, osv. Og hvor ofte har man ikke fået sendt rene, mætte børn i institution med madpakke, skiftetøj, solcreme, nye sandaler, solhat, kys etc. - mens man selv på vej til arbejde opdager, at man har glemt at børste tænder, ikke har været i bad i to dage, har havregrød på tøjet og glemte at kysse sin mand? For min del: ret ofte!

Nu sagde jeg til at begynde med, at man godt kan blive lidt træt af det. Og det kan man også… men derfra og så til at indtage martyrrollen, der er stadig noget vej. Faktisk kan jeg ofte grine af det (og andre kan såmænd også få et godt grin ud af mit morgenhår). Det er sådan en underlig periode i livet, hvor tingene på nogle områder bare sejler - men det er sgu også ok. Kunsten er nok ikke at blive pigesur over det. Kunsten er ikke at bryde sammen over, at man ikke lige får filet negle, set Deadline hver aften, strøget skjorten, sovet tømmemændene helt ud og læst den nyeste roman. Jeg tror, at når man har mindre børn i hjemmet, så må man momentant affinde sig med, at man selv kommer ind lidt langt nede på listen. Til gengæld satser jeg på at komme tilbage som dronning i mit eget liv om nogle år.

Når ungerne begynder at gå til fodbold og streetdance, eller når de bliver teenagere og bruger det meste af dagen på at sove og sms'e med deres kærester - SÅ giver man den gas! Så skal der eddermame files negle, læses, gås til pardans og spises romantiske middage på eksotiske restauranter, hvor de hælder MASSER af chili i maden! Yes…

Læs også:
Hvem kan - far kan!
De voksne ved alt
Offer for nuttekløen
Og der røg facaden
Respekt for ammehjernen
Mor skal i skraldespanden

Læs også