https://imgix.femina.dk/media/article/solbeskyttelse.jpg
Familieliv

Lær dit barn om solbeskyttelse med ny gratis app

4. april 2017
af Anne Romanelli
Påskeferien er lige om hjørnet, og mange familier står over for en tur i sommerhus, besøg hos bedsteforældrene eller afslapning derhjemme. Uanset hvor I skal hen, er der transporttid og fridage og dermed børn, der gerne vil underholdes. Den nye app ’Solsmart’ skal gennem leg og spil lære de mindste, hvordan man beskytter sig mod solens stråler. Det er nyttig viden her i foråret, hvor solens styrke ofte kommer bag på mange.

Med den nye app ’Solsmart’ kan børn og barnlige sjæle gå på skyggejagt, smøre vennerne ind i solcreme, give dem solbeskyttende tøj på og kæmpe mod uv-stråler som en ægte ninja.

I appen er der indbygget en Global Highscore, så man kan dyste med sine venner om at være super solsmart. Gennem leg skal appen lære børnene, at for meget sol er skadeligt, og at det derfor er vigtigt at solbeskytte sig.

Sådan ser du, om din baby er dehydreret i varmen

’Solsmart’ er udviklet af Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne og henvender sig primært til de 5-10-årige. Samtidig kan den give forældre en god anledning til at tale om solbeskyttelse med deres børn.

- ’Solsmart' gør det sjovt at lære om solbeskyttelse. I udviklingen af spillet har vi lagt vægt på at skabe et underholdende og sjovt univers, så børn og barnlige sjæle får en god oplevelse med solbeskyttelse uden løftede pegefingre. Vi håber også, at appen kan hjælpe forældre med tale om solbeskyttelse med deres barn på en sjov måde og måske undgå situationer med et barn, der nægter at få solhat på eller blive smurt ind i solcreme, siger Peter Dalum, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Her kan du købe søde UV-solhatte til dit barn - NB: gratis fragt! >>

Børn er særligt udsatte

Solbeskyttelse er især vigtig for børn, fordi de har en ung og sart hud, der tåler mindre uv-stråling end voksnes.

- Udsættelse for uv-stråling i barndommen har stor betydning for risikoen for at udvikle hud- og modermærkekræft senere i livet. Med ’Solsmart’ kan børn lære at passe på sig selv i solen og undgå de skadelige stråler, forklarer Mette Meldgaard, programchef i TrygFonden.

Hvor længe kan din solcreme egentlig holde sig? Få svar her!

Appen er gratis og reklamefri og kan downloades i Appstore og Google Play eller direkte her >>

Her kan du se nogle eksempler fra spillet:

Der er også en app til forældrene

Den gratis app UV-INDEKS giver dig det forventede uv-indeks for både ind- og udland, og du kan se, hvilken indvirkning skydækket har på indekset. Få en advarsel ved højt uv-indeks ved at tilføje dine egne favoritsteder.

Må man solbade som gravid?

UV-INDEKS er udarbejdet af Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden, Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen.

Appen er ikke kun gavnlig i sommerferien eller på solferien. Når solen titter frem i de tidlige forårsmåneder, tænker de færreste på solbeskyttelse. Men faktisk er solbeskyttelse allerede nødvendigt, når uv-indekset når 3 – hvilket sagtens kan ske på solrige forårsdage.

Derfor skal du passe særligt på dit barn i forårssolen

Læs også