Børn forsikring
Familieliv

Flertal af danskerne kender ikke deres børns forsikringer

18. februar 2016
af Anne Romanelli
Kun hver fjerde forælder ved, at deres børn ikke er dækket af en kollektiv ulykkesforsikring, når de er i skole eller institution. Tre ud af fire forældre sender altså børnene af sted uden at være sikre på, hvordan de er dækket, hvis de kommer til at skade.

I disse uger er mange danske børn på vinterferie. Men snart vender de tilbage i skole eller i institution. Her er det tæt på hverdagskost, at børn falder ned fra stole, træer og gyngestativer.

Siden 1. januar 2012 har en lovændring forhindret kommunerne i at tegne kollektive ulykkesforsikringer, der dækker børnene, mens de er i skole eller institution. Men det ved kun hver fjerde forælder.

Læs også: Er det OK at sende børn i institution, når man selv har ferie?

Hver femte forælder tror, at den kollektive ulykkesforsikring stadig findes, og seks ud af ti indrømmer, at de ganske enkelt ikke ved, om deres børn er dækket af eksempelvis skolens forsikring.

Det viser undersøgelse, som TNS Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring og Nykredit Forsikring.

Foruroligende at forældre ikke kender børnenes forsikring

Og det er stærkt bekymrende, mener Kim Rud-Petersen, der er koncerndirektør i Gjensidige Forsikring:

- Vores erfaringer viser, at det netop er i skoler og institutioner, at børn oftest kommer til skade. Derfor er det meget foruroligende, at så mange forældre ikke ved, hvordan deres børn er forsikret. Det er mere end tre år siden, at lovændringen trådte i kraft, og det bekymrer mig meget, at så mange stadig ikke kender til den, siger han.

Advarsel: Lad ikke dit barn sidde i DENNE stilling

Kan betyde store udgifter senere i livet

Det er gratis at gå til læge og tandlæge, når man er barn i Danmark. Men nogle skader – især tandskader – kan ikke færdigbehandles, før barnet er fuldt udvokset, og i nogle tilfælde varer behandlingen hele livet.

Det kan i mange tilfælde betyde, at barnet kommer til at have store udgifter, efter at det er fyldt 18 år, hvor man skal betale for at gå til tandlægen. Og det kan give voldsomme økonomiske konsekvenser, hvis barnet ikke var dækket af en forsikring, da skaden skete.

- Der er flere skader, hvor konsekvenserne ikke viser sig, mens barnet endnu er barn. Nogle mén og økonomiske udgifter kommer først senere i livet, men hvis skaden ikke blev anerkendt af et forsikringsselskab på skadestidspunktet, er der ingen hjælp at hente senere, siger Kim Rud-Petersen.

Børn skal have egen ulykkesforsikring efter 2 år

Han understreger, at det er vigtigt, at man er klar over, at forældrebes egen private ulykkesforsikring kun dækker barnet ind, til det er fyldt 2 år:

- Næsten hver anden forælder svarer, at deres private ulykkesforsikring også dækker deres børn. Men det er kun sandt så længe, barnet endnu er under to år. Herefter skal barnet have sin egen børneulykkesforsikring. Dette er med til at understrege, at der er akut behov for mere viden om ulykkesforsikring til børn, siger han.

Artiklen indeholder affiliatelink

Læs også