legende barn
Sundhed

3 sunde stillinger, dit barn kan sidde i + én, der ikke er så god

3. april 2019
Udgivet første gang 28. december 2015. Af Anne Romanelli
Det er godt for børn at sidde i ergonomisk sunde stillinger, men mange børn sætter sig i den såkaldte W-position, der ikke er super, når det gælder barnets udvikling. Her kan du se tre stillinger, der er sunde for dem at sidde i.

Hvis dit barn ofte sidder i W-position, så er det langt fra unormalt. Mange børn nemlig bruger W-positionen, hvor de sætter sig på knæ og derefter sænker numsen ned til gulvet, mens fødderne skubbes ud til siderne, benene former et W. Men netop denne W-stilling kan have konsekvenser for barnets krop på flere områder.

https://imgix.femina.dk/3-sunde-stillinger-dit-barn-kan-sidde-i-2.jpg

Leddene kan blive slappe

Det forklarer læger fra fysioterapeut-virksomheden Movement RX i San Francisco ifølge dagens.dk. Stillingen skader ikke alene hofter, knæ og ankler, hvor leddene kan blive slappe af at blive vredet rundt.

Den kan også skade ryggens holdning, da musklerne i maven ikke optrænes nok, advarer lægerne.

3 sunde siddestillinger

Derfor opfordrer de på det kraftigste forældre til at være opmærksomme på, at deres børn ikke sidder i W-stilling.

LÆS OGSÅ: 9 gode tips: Naturen er verdens bedste legeplads

Sørg i stedet for at børnene sidder i ergonomisk sunde stillinger som f.eks. med strakte ben, i skrædderstilling eller i sidestilling (med begge ben samlede over til den ene side). Ros børnene, når de sidder i en af disse tre stillinger – så kommer de formentlig lettere af sig selv fremover, lyder rådet.

LÆS OGSÅ: 9 tips, der styrker dit barns udvikling

7 øvelser der styrker babys motorik:

Læs også