https://imgix.femina.dk/media/article/pige_sover.jpg
Familieliv

Endelig: Verdens mest effektive godnathistorie fås nu på dansk!

17. september 2015
af Anne Romanelli
En lille godnathistorie om en kanin storsælger verden over. Ganske enkelt fordi dens teknikker får barnet til at falde i søvn på få minutter! Nu er den endelig oversat til dansk og kan købes til en overkommelig pris.

Danske småbørnsforældre, der kæmper en brav kamp for at få børnene til at falde i søvn om aftenen, kan godt begynde at glæde sig.

Den internationale bestseller 'Kaninen der så gerne ville sove' er nu oversat til dansk og kan købes til en ganske overkommelig pris - og det er en bog, som både forældre og fagfolk betegner som verdens mest effektive godnathistorie.

Beroligende teknikker får dit barn til at sove på få minutter

'Kaninen der så gerne ville sove' er skrevet af den svenske psykolog Carl-Johan Forssén Ehrlin, som i sin fortælling om Kalle Kanin bruger en række beroligende teknikker, der efter sigende får barnet til at falde til ro - og i søvn! - på få minutter.

10 tricks til at få baby til at sove

Bogens fokus på et trygt univers, en rolig historie, afslapning og sproglige gentagelser understøtter nemlig barnets indslumring.

'Kaninen der så gerne ville sove' er en lille bog på kun 32 sider og er med forfatterens egne ord 'den verbale version af at vugge et barn i søvn'.

Den er fortalt som en almindelig godnathistorie, men skal læses op på en anderledes måde for at virke optimalt. Nogle sætninger skal fremhæves, andre skal læses langsomt, og indimellem skal man gabe og sige barnets navn som en del af historien. Det er let at gøre, og alt er forklaret i bogen.

- Det hjælper barnet med at fokusere og gør dem til en del af historien, så de falder i søvn med kaninen. De møder karakterer som Onkel Gab og uglen med de tunge øjenlåg, siger Carl-Johan Forssen Ehrlin.

Forældre og fagfolk vilde med godnatbogen

På Amazon.com, hvor bogen sensationelt har ligget som nummer 1 i ugevis, skriver en forælder: ”Elsker den bog. Det tog et par aftener, og så sov vores tumling – ikke efter to timer som normalt, men efter ti minutter.” Og en anden siger: ”Det eneste, der har fået min datter til at sove på under 20 minutter. Det er som en slags guidet meditation, og historien er sød.”

I disse perioder sover baby mere uroligt

Herhjemme siger familievejleder Lola Jensen, kendt fra bl.a. Go’ Morgen Danmark: ”Højtlæsning efter spisetid bør begrænses til særligt udvalgte bøger, der hjælper små børn med at ’rense ud i pandelapperne’, finde ro og slippe sig selv fri til søvnen. 'Kaninen der så gerne ville sove' er en oplagt bog til denne proces.”

'Kaninen der så gerne ville sove' er nu oversat til albansk, amerikansk, arabisk, catalansk, engelsk, finsk, fransk, kroatisk, islandsk, italiensk, japansk, koreansk, lettisk, serbisk, slovakisk, spansk, tjekkisk, tysk og dansk – og flere er på vej.

e også:

Må man vække et barn fra sin middagslur?

Få din baby til at sove med De 5 S'er

Derfor er det godt, når baby ikke sover igennem

Det kan påvirke søvnen, når din baby tager et tigerspring

7 søde sengerutiner - der virker!:

7 søde sengerutiner - der virker!

Læs også