https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/skolebarn/2015/januar/shiloh612.jpg
Familieliv

Brangelinas datter skaber debat i USA: Vil nu kaldes John

9. januar 2015
af Anne Romanelli
Foto: IJReview / Getty
Brad Pitt og Angelina Jolies 8-årige datter Shiloh deler vandene i USA, efter at hun dukkede op til en filmpremiere i herrehabit og insisterede på at blive kaldt John...

Mest læste artikler på MAMA.dk

Det siger dit barns navn om dig 8 udbredte babyråd, der bare er myterFamilievejleder: Hold ferie med dine børn

Ligesom sine forældre, Brad Pitt og Angelina Jolie, er 8-årige Shiloh Jolie-Pitt konstant i mediernes søgelys.

Læs også: 'Drenge kan blive superhelte - piger kan gifte sig med dem!'

Det er hun ikke kun pga. sine berømte filmstjerneforældre, men også fordi hun siden helt lille har haft en meget drenget stil, som støder mange i især det amerikanske samfund.

Vil nu kaldes John

De kritiske røster er dog taget til i styrke på det seneste, efter at Shiloh mødte op til premieren på mors nye film 'Unbroken' iført herrehabit og med et krav om, at man kaldte hende for John.

Læs også: Der er forskel på kønnene allerede fra fødslen

På det sociale medie Twitter var dette bagefter langt mere i fokus end selve filmen med Angelina Jolie, og nedenstående 'tweets' er bare et par af eksemplerne på, at Shilohs stil for alvor deler vandene:


Hjernen er ét køn - kroppen et andet

Den stærke reaktion på Shiloh og andre børns lignende 'fortolkning' af deres køn kan ifølge forskere i psykologi ved New York University skyldes, at man stadig ved meget lidt om årsagerne til, at nogle føler, at deres 'hjerne' er et køn, mens deres krop er et andet.

Læs også: Kønsroller indlæres fra fødslen

Fænomenet kaldes Gender Identity Disorder (GID), og fordi der er så lidt viden om det, skaber det usikkerhed og dermed ofte også fordømmende holdninger hos andre.

Læs også: Må din lille dreng gå i kjole?

Derfor er det vigtigt, understreger forskerne, at der bliver researchet yderligere i området, og at samfundet som et hele udviser større accept. Den manglende forståelse fra andre kan nemlig påvirke de måske i forvejen usikre børns selvtillid særdeles negativt, hvilket igen kan have konsekvenser langt ind i voksenlivet.

Læs også