Familieliv

7 kreative instagrammødre, du skal følge

2. september 2019
af Kathrine Graa
Foto: Panthermedia
Har du brug for kreative inputs til hverdagen, som er lette at overskue og sjove for både barn og voksen? Leg er læring, og vi har her fundet 7 kreative instagramprofiler, der gør læring let som en leg.

Børnelege er sjove, underlige og helt igennem fantastiske! Og så er de spækket med læring, selvom det måske ikke lige er det første, der falder dig ind, når du tænker på leg. Lege stimulerer nemlig motorikken, kreativiteten, koncentrationen og vigtigst af alt sanserne. Lege er altså pivvigtige for dit barns udvikling. Men det er ikke altid let at finde frem til gode læringslege, og det er heller ikke alle lege på Pinterest, der er så ligetil, som de ser ud til. Derfor har vi fundet syv seje instagrammødre, der gør kreative projekter let som en leg – bogstaveligt talt.

Kriblekongen

Universet hos Kriblekongen er legesygt med plads til svineri og fordybelse. Kristina, som er moren bag Kriblekongen, laver inspirerende og interessante lege, som er sjove - både for børn og voksne.

Du kan læse mere om Kriblekongen her: 5 kreative lege, du aldrig selv havde fundet på

Børneergoen

Hos Boerneergoen får du spillopspring og sanselege. Camilla, som står bag profilen, er børneergoterapeut, og kommer med inputs, inspiration og forklaringer til en god sansemotorisk udvikling for dit barn.

Hverdags_leg

Nadja fra hverdags_leg er god til at lave aktiviteter ud fra det, man har derhjemme - og til billige penge. Her finder du både nye og gamle lege, der snildt kan tage et par timer at udforske. Og de gamle lege vil helt sikkert tage dig en tur tilbage til barndommen.

LÆS OGSÅ: 3 sunde stillinger, dit barn kan sidde i + én, der ikke er så god

Legoglektie

Du får, hvad du forventer hos legoglektie. Her er fokusset nemlig leg under lektielæsningen. Mor Tonie har lavet et hav af læringscirkler og –lege, som du ikke kan undvære, hvis dit barn er i skolealderen. Derudover kommerhun også med tips til at håndtere at være mor til et skolebarn.

Hjemmeakademiet

Hjemmeakademiet har ikke bare tonsvis af søde børnelege med fokus på finmotorik, forestillingsevne og følesans. Mor Majken fokuserer også på at lære sine børn om empati – om det så er at redde et dyr eller at fordybe sig en bog. Derudover lægger hun også vægt på at være miljøbevidst i valget af ingredienserne til legen.

LÆS OGSÅ: 9 tips der styrker dit barns udvikling

Busy Toddler

Susie fra Busy Toddler er en ustoppelig idémaskine. Som én af de største profiler der er indenfor feltet, arbejder hun hårdt på at lave nye lege, hele tiden. Men på trods af en halv million følgere, er hun stadig så sød og helt nede på jorden i sine billedtekster. Så hvis du ikke er så interesseret i projekterne, skal du følge hende, fordi hun virker som en god veninde.

7 Days of Play

Leg behøver altså ikke at ære grimt. Mama Michelle viser på 7 Days of Play, hvor cute hjemmelavet legetøj kan være. Profilens univers er nede på jorden og totalt instagramable. Udover at være æstetisk lækker, så har profilen også fokus på klippe/klister-legen, hvor man selv laver det sjove legetøj ud af pap, papir, maling og alverdens dimser.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_2.png

Læs også