Familieliv

7 kreative instagrammødre, du skal følge

2. september 2019
af Kathrine Graa
Foto: Panthermedia
Har du brug for kreative inputs til hverdagen, som er lette at overskue og sjove for både barn og voksen? Leg er læring, og vi har her fundet 7 kreative instagramprofiler, der gør læring let som en leg.

Børnelege er sjove, underlige og helt igennem fantastiske! Og så er de spækket med læring, selvom det måske ikke lige er det første, der falder dig ind, når du tænker på leg. Lege stimulerer nemlig motorikken, kreativiteten, koncentrationen og vigtigst af alt sanserne. Lege er altså pivvigtige for dit barns udvikling. Men det er ikke altid let at finde frem til gode læringslege, og det er heller ikke alle lege på Pinterest, der er så ligetil, som de ser ud til. Derfor har vi fundet syv seje instagrammødre, der gør kreative projekter let som en leg – bogstaveligt talt.

 

 

Kriblekongen

Universet hos Kriblekongen er legesygt med plads til svineri og fordybelse. Kristina, som er moren bag Kriblekongen, laver inspirerende og interessante lege, som er sjove - både for børn og voksne.  

 

Du kan læse mere om Kriblekongen her:  5 kreative lege, du aldrig selv havde fundet på

 

Børneergoen

 

Hos Boerneergoen får du spillopspring og sanselege. Camilla, som står bag profilen, er børneergoterapeut, og kommer med inputs, inspiration og forklaringer til en god sansemotorisk udvikling for dit barn. 

 

Hverdags_leg

 

Nadja fra hverdags_leg er god til at lave aktiviteter ud fra det, man har derhjemme - og til billige penge. Her finder du både nye og gamle lege, der snildt kan tage et par timer at udforske. Og de gamle lege vil helt sikkert tage dig en tur tilbage til barndommen. 

 

LÆS OGSÅ: 3 sunde stillinger, dit barn kan sidde i + én, der ikke er så god 

 

Legoglektie

 

Du får, hvad du forventer hos legoglektie. Her er fokusset nemlig leg under lektielæsningen. Mor Tonie har lavet et hav af læringscirkler og –lege, som du ikke kan undvære, hvis dit barn er i skolealderen. Derudover kommerhun også med tips til at håndtere at være mor til et skolebarn. 

 

Hjemmeakademiet

 

View this post on Instagram

Hvis tingene er for udfordrende, giver børn ofte op. Selvfølgelig! En aktivitet skal være sjov og meningsfuld og tilpas udfordrende for, at man har lyst til at give sig i kast med den. . En 'RED DYRENE - elastik edition' (hvor dyrene kun er viklet ind i elastikker) kan være for udfordrende for nogen. Men derfor behøver du ikke at udelade dén variation. Den kan i stedet være én del af en større sammenhæng med mange forskellige forhindringer. . Her har jeg valgt lidt af hvert: elastikker i forskellige styrker, malertape, toiletpapir, en babysok, en stofble og en klemme. Noget er nemt, andet er mere udfordrende. . Når der er flere sværhedsgrader kan det være nemmere at holde koncentrationen lidt længere. Og det kan være nemmere at give sig i kast med noget, der ligner det, man allerede mestrer, men som liiiige er dét hak sværere. Der er garanteret succes-oplevelser, og der er mulighed for at øve sig på andre ting og måske mestre noget, man ikke kunne i forvejen. . Følelsen af at ville klare det hele, altså befri alle dyrene, kan også virke motiverende. Husk at ingen dyr må lide overlast! Børns forestillingsevne kan være fantastisk og tænk, hvis de går rundt og tror, at de ikke klarede at redde et dyr? Det går ikke. Så hellere give dem en ekstra hånd med at få det klaret Hvis dit barn bekymrer sig for meget om dyrenes ve og vel, så kan du vælge andre ting at pakke ind, fx klodser, el.lign. . Den her opgave er skidegod for en masse ting: finmotorik og fingerstyrke, følesans, koncentration, forestillingsevne, empati, you name it.

A post shared by Majken van Dijk Jacobsen (@hjemmeakademiet) on

Hjemmeakademiet har ikke bare tonsvis af søde børnelege med fokus på finmotorik, forestillingsevne og følesans. Mor Majken fokuserer også på at lære sine børn om empati – om det så er at redde et dyr eller at fordybe sig en bog. Derudover lægger hun også vægt på at være miljøbevidst i valget af ingredienserne til legen. 

 

LÆS OGSÅ: 9 tips der styrker dit barns udvikling  

 

Busy Toddler

 

Susie fra Busy Toddler er en ustoppelig idémaskine. Som én af de største profiler der er indenfor feltet, arbejder hun hårdt på at lave nye lege, hele tiden. Men på trods af en halv million følgere, er hun stadig så sød og helt nede på jorden i sine billedtekster. Så hvis du ikke er så interesseret i projekterne, skal du følge hende, fordi hun virker som en god veninde. 

 

7 Days of Play

 

Leg behøver altså ikke at ære grimt. Mama Michelle viser på 7 Days of Play, hvor cute hjemmelavet legetøj kan være. Profilens univers er nede på jorden og totalt instagramable. Udover at være æstetisk lækker, så har profilen også fokus på klippe/klister-legen, hvor man selv laver det sjove legetøj ud af pap, papir, maling og alverdens dimser. 

 

 

Læs også