Femina podcast
Podcast

Feminas podcast

Fordyb dig i en af vores podcasts

femina update

Hver uge dykker podcasten femina update ned i den største historie fra vores verden og folder den ud for dig. Vi fortæller om de vigtigste agendaer, opsigtsvækkende fænomener og mest fascinerende personer set gennem vores øjne.

Der kommer et nyt afsnit hver torsdag.

Værter og tilrettelæggere: Cecilie Fuhlendorff og Kamilla Kilias

Produceret af femina update og Ally.

Sexterapi

Hvorfor har jeg det som om, jeg performer når jeg har s*x? Hvordan kan jeg åbne op for at tale om mit overgreb, uden det skal definere mit s*xliv? Hvorfor tør jeg ikke introducere analleg for mine s*xpartnere? Og hvordan forener jeg mig med min s*xuelle fortid?

Dét og meget andet dykker s*xolog og s*xterapeut Camilla Tved dybt ned i sammen med en række modige gæster i feminas rørende terapirum på lyd, S*xterapi.

Velkommen indenfor til S*xterapi.

Vært: Camilla Tved @camillatved
Tilrettelægning og produktion: Christina Le @stis
Redaktør: Maria Brus @marillionaire.gif
Illustration: Dorte Limkilde @dortelimkilde
Udgivet af: femina Update @feminadk

Syv lag senere

I Danmark føder hver femte kvinde ved kejsersnit. Men kvindernes historier fylder ikke ret meget, når vi taler om fødsler. Derfor har Regitze Engelhardt lavet podcasten Syv lag senere, hvor vi taler åbent og ærligt om alle de følelser, udfordringer og goder, der kan være ved kejsersnit. Ved kejsersnit skærer lægen igennem syv lag for at komme ind til barnet. Er det ikke vildt? Regitze Engelhardts kejsersnit var vidt forskellige, og begge gange følte hun sig ensom. Med podcasten vil hun gøre plads til forskellige fortællinger om kejsersnit, vi kan spejle os i.

Velkommen til Syv lag senere.

Vært: Regitze Engelhardt
Producer: Christina Leonora Steffensen
Redaktør: Rita Gunnarsdóttir Dam
Udgivet af: femina

Kommissionen

Ayşe Dudu Tepe har nedsat sin egen kommission for ligestilling. En kommission, hvor Ayşe Dudu Tepe hver uge inviterer nye stemmer med til bordet og hvor der er plads til alle - også når bølgerne går højt.

Sammen kommer Kommissionen frem til konkrete forslag til, hvordan vi reelt sikrer bedre rettigheder og muligheder for alle køn, etniciteter, seksualiteter og mindretal - én sag ad gangen.

Vært: Ayşe Dudu Tepe
Producer og tilrettelægger: Christina Le Steffensen
Redaktør: Maria Brus
Musik: Kristian Haarløv / Berrin Bas

Podcasten er udgivet af femina

I sorg med Sandie Westh

Hvad gør man, når ens barn dør? Og hvordan lever man videre? Det har Sandie Westh forsøgt at finde rundt i, siden hun i maj 2021 mistede sin datter, Vilma. Vilma levede kun i 55 minutter, men for Sandie Westh lever Vilma for evigt.

Her i Danmark taler vi sjældent om tung sorg, men det laver Sandie Westh om på med denne podcastserie, når hun med hjælp fra familie, venner og andre, der har haft sorg helt tæt på, sætter ord på sorgen over at miste et barn.

Vært: Sandie Westh
Producer: Christina Leonora Steffensen
Musik af: Kristian Haarløv
Redaktør: Maria Brus

Udgivet af: femina

Ja! Den seksualundervisning vi aldrig fik

Hvorfor fik vi så absurd dårlig seksualundervisning i folkeskolen? Der spørger Louise Kjølsen og Sebastian Lynggard dem selv og hinanden om i feminas nye podcast Ja! Sammen med en række kloge gæster undersøger de alt fra innovativ onani til egne grænser og stiller de vigtige spørgsmål:

Hvordan opnår man ligestilling i sengen? Kan det være ok at gå over grænsen? Og hvordan sætter man fantasien fri?

De Grønne Grises Klub

Hvordan siger man op på åben mikrofon? Det er den udfordring, som Camille og Nadia i det første afsnit af De Grønne Grises Klub, har givet dem selv. Lyt med når de skyder deres iværksætterdrøm i gang med en - uigenkaldelig - raketfart!

Sårbar og stærk

Podcasten er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina.

Hvordan får vi som mennesker mere styrke, glæde og nærvær ud af at mærke, omfavne og dele vores egen sårbarhed? I podcasten Sårbar taler Ulla Hinge Thomsen med nogle mennesker, som har mærket og tænkt over deres sårbarhed og, ligesom hun, har prøvet det i virkeligheden.

Mit livs overskrift

Hvordan føles det at få sit livs op- og nedture omtalt i medierne? Hvordan er det at læse rubrikker om én selv, som man ikke har haft indflydelse på?
Det spørger vi kendte mennesker om i "Mit Livs Overskrift". Her fortæller de deres egen version, og for første gang i deres liv kan de selv vælge overskriften.

Kloge Koner

Gennem tusindvis af år har mennesker opsøgt kloge koner for råd, vejledning og svar. Kloge koner med evner og indsigt – fordi de har levet et liv, fuldt og helt, med selvindsigt og åbne øjne. I podcastserien `"Kloge Koner" opsøger vi nogle af disse kloge kvinder for at høre deres tanker om det, der optager os lige nu.

Brev til Renée

Feminas brevkasse med psykolog og forfatter Renée Toft Simonsen er noget af det mest læste i femina og på femina.dk. I denne podcastserie kan du møde Renée, der svarer på spørgsmål om følelser og parforhold fra jer derude.

Fødselsberetninger

Det kan være en thriller, et eventyr – og en gang i mellem er det lidt af en gyser. Og ofte er det lidt af det hele: At føde et barn. For når vi skal bringe det her lille, nye menneske til verden, kræver det kræfter, vi ikke anede, vi havde. Og en gang i mellem hjælp, vi ikke regnede med, at vi ville få brug for. Velkommen til Mamas podcastserie Fødselsberetninger, hvor I kommer med helt fra første ve til det ristede brød, når en række vidt forskellige mødre deler deres helt personlige fødselsberetning.

Fremmed i familien

Hvorfor kan det til tider føles som om, man er fremmed i sin egen familie? Det spørgsmål stiller Katrine Marie Guldager sig selv i denne podcast.

Efter forfatteren udgav en roman om at føle sig udenfor i sin egen familie, har læsere kontaktet hende for at fortælle om deres oplevelser med at føle sig forkerte blandt deres nærmeste.

I denne podcast taler Katrine Marie Guldager med psykologer og eksperter om, hvorfor det kan være nødvendigt at bryde med sin familie.

Podcasten er produceret af Politikens forlag og udgivet i samarbejde med femina.

Læs også