https://imgix.femina.dk/media/095bc4444db941208593bd6e1249c545.jpg
Kærlighed og sex

Gør livet levende - ha' en affære

18. januar 2011
af Trine Thorendal
Foto Coloubox
Sådan lyder sloganet på et nyt datingsite for folk i parforhold. Vi har taget en snak med Jakob Olrik om utroskab

En kælen kvindestemme brager ud af højtalerne i bilen. "Er du gift? Men savner du at føle spænding? Er det længe siden du har oplevet lidenskab? Savner du nærhed?"

"Prøv Victoria Milan.dk. Gør livet levende - ha en affære"...den sprøde stemme fades ud i blid musik.

WHAT?

Et datingsite der bevidst markedsfører sig på organiseret utroskab. Den var alligevel ny. Men gør det det okay?

"Hvis man vil finde en elsker eller elskerinde via nettet, har man jo kunne det i lang tid. Og nettet gør det nemt og bekvemt - så det er der
som sådan ikke noget nyt i. Men åbenheden omkring at det er netop det, altså utroskab, man søger, kan man sige, er mere klar her" indleder sexekspert Jakob Olrik.

Læs også:Kørekort til dit parforhold

3 typer af utroskab
I følge Olrik findes der tre typer utroskab:

"Man kan inddele utroskab i 3 kategorier, som et lyssignal. Grøn, gul og rød. Den Grønne utroskab er den pludselig opståede situation. Man er måske lidt for fuld til en julefrokost og ender sammen med en eller anden i kopirummet. Eller man er til konference i New York og pludselig står der 2 meter ben med meget store bryster foran dig, og ting sker. Det er helt uplanlagt," forklarer Jakob Olrik.

FAKTA

JAKOB OLRIK

  • Det er en god idé at få talt om holdningerne til utroskab, og hvad der definerer utroskab. Helst inden man bliver kærester, men ellers så hurtig som muligt. Vores holdninger for hvad der er ok og hvad der ikke er, er meget forskellige. Og alle har det bedst med at være på det rene med det, og det gør det også nemmere at snakke om senere hen.
  • Læs flere gode råd og få masser af frække tips fra Jakob på hans hjemmeside her

"Så er der den Gule utroskab, hvor et datingsite som det her kan komme i spil. Der er tale om, at man helt bevidst går ud og opsøger utroskaben. Man har en affære. Man mødes, og man ved hvad man har gang i".

"Og sidst er der den Røde utroskab, hvor man, helt parallelt med sit parforhold, har et elsker- eller elskerindeforhold til en anden."

Læs også: 40% er ikke tilfredse med deres parforhold

Kærlighedens Stein Bagger
Og når man bevæger sig fra det grønne mod det gule og røde felt, så er den helt gal, mener Jakob Olrik.

"Når man er ude i den Gule eller Røde utroskab, er der tale om bedrag. Og det er grimt. I sin handling, frarøver man sin partner både kærlighedsliv og valget. Det er bedragerri af værste skuffe - en kærlighedens Stein Bagger," smiler Jakob eftertænksomt.

"Utroskab er altid et symptom på, at der er noget der ikke helt er, som det skal være. Så hvis man står i situationen, hvor man overvejer en affære, bør man spørge sig selv, hvorfor man har behovet"

"Er sexen derhjemme blevet kedelig? Eller er der slet ingen sex? Småskændes vi hele tiden? Snakker vi overhoved sammen? Sover vi ikke sammen længere? Eller hvad er det, der gør, at man længes efter noget andet?"

Læs også: Singlekvinder sigter efter gifte mænd

Snak med din partner
Man bliver nødt til at være åben om sine behov - for de kan være meget forskellige fra menneske til menneske.

"Mennesker har ret forskellige behov for sex. Så hvis det eksempelvis er der, den trykker, må man være åben om det og snakke med sin partner. Simpelthen sige; Jeg trives ikke med så lidt sex. Skal vi ikke prøve at gøre noget ved det?"

"Hvis ens partner så synes, at det er rigeligt fint med sex en gang om måneden, ja så kan man jo lave en liste over de muligheder, man selv ser som løsningsmodeller. Her kunne man eksempelvis have en elsker på som punkt eller mulighed. Det giver en ens partner en reel chance for at være med i beslutningsprocessen. Den frarøves man fuldstændig, når der er tale om utroskab" forsætter Jakob Olrik.

"Omvendt kan jo heller ikke være rigtigt, at det skal være den laveste fællesnævner, der er 'driveren' for ens sexliv. Det er helt ok at handle på og gøre opmærksom på. Det kan jo også være, at det viser sig, at ens partner også savner lidt liv i dobbeltsengen, det ved man først når man får talt om det", slutter Jakob.

Hvad er din holdning? Er det godt eller skidt at der findes dating sites som det omtalte? Har du haft snakken om utroskab med din partner? Har du gode råd du har lyst til at dele med os?

Læs også.


Udsalg i shoppen

Red din vinterhud
Vind bio billetter

Læs også