https://imgix.femina.dk/media/5397ae21ff444f91bf51fb4b806bdaff.jpg
Kærlighed og sex

40% er utilfredse med deres parforhold

10. januar 2011
af Trine Thorendal
Det er højsæson for skilsmisser. Læs og se hvad I kan gøre for at undgå det.

Få dage dage efter jul har terapeuter og psykologer landet over oplevet en markant stigning af henvendelser fra mennesker, der havde brug for hjælp til at komme videre i livet efter en julemåned, hvor det har handlet om at holde facaden og holde jul som familie.

Mette Haulund, coach og stifter af skilsmisseraad.dk fortæller:

"Allerede den 27. december oplevede vi mere end en fordobling i antallet af henvendelser. Henvendelser fra mennesker, der havde ønsket at få julen overstået


Læs Mette Haulunds blog her

inden problemerne i parforholdet eller allerede planlagt skilsmisse blev taget op igen."

"Fra mennesker, der havde håbet, at julen ville være med til at finde de rigtige følelser frem for partneren igen, men som oplevede at gå rundt i en osteklokke og agere lykkelig familiemenneske, uden at have sig selv med - uden samhørighed og følelser for deres partner".

Savn af kærtegn og nærhed
Når den stressede hverdag erstattes af ferie, håber mange, at der vil være tid til at tale sammen, tid til kærtegn, nærhed og hyggeligt samvær. Mange mennesker savner det voldsomt i dagligdagen, men formår ikke at gøre noget ved det, fordi dagligdagen er fyldt op med praktiske gøremål, job, børn og fritidsaktiviteter.

"Det resulterer i, at man rykker længere og længere væk fra hinanden og det skal der desværre ofte mere end et par fridage til at ændre på", siger Mette Haulund, som her giver gode råd til, hvordan man forsøge at redde parforholdet, eller bedst kommer gennem en skilsmisse, hvis denne er en realitet.

Læs også: Singlekvinder sigter efter gifte mænd

Mette Haulund giver følgende råd:

1. Bliv på din egen banehalvdel og vurder, hvordan du bedst bidrager til et godt parforhold.
Lav en målsætning for, hvad du ønsker at ændre i din adfærd overfor din partner. Tal med din partner om, hvordan du kan bidrage og lad din partner gøre det samme. Lav en fælles plan for, hvordan I finder tilbage til hinanden.


Få nærhed med tantra
Pris: 229 kr.

2. Prioriter hinanden, som var jeres parforhold en hvilken som helst anden vigtig arbejdsopgave.
Vær kærlig og imødekommende. Hav fokus på de positive sider hos din partner. Tal med hinanden - ikke kun om praktiske gøremål, men om kærlighed, følelser og tanker. Drop nogle af de daglige gøremål og brug tiden på hinanden - vasketøjet løber ingen steder.

3. Drop anklager og beskyldninger mod din partner.
Din måde at gøre tingene på, eller se situationen på er ikke altid den rigtige. Fortæl i stedet for, hvorfor du har det svært, hvad du gerne vil have, at I har sammen. Tal sammen og støt hinanden

Læs også:Vent med sex til ægteskabet

Gode råd hvis skaden er uoprettelig

Når skilsmissen er en realitet, så peger Mette Haulund på tre ting, der er værd at huske på, for at komme bedst mulig gennem en skilsmisse.

1. Kommuniker klart og tydeligt. Vær ærlig og forklar uden omsvøb, hvorfor skilsmissen er nødvendig. Undgå unødvendige beskyldninger og alenlange forklaringer. Bliv på din egen banehalvdel og forklar, hvorfor du ikke kan blive i parforholdet - ikke, hvad der er galt med din partner, men hvad du har behov for.

2. Lav aftaler, der er rimelige for begge parter. Prioriter børnene frem for alt andet og drop egoistiske behov. Føler den ene part sig snydt, ikke mindst i forhold til økonomi, giver det anledning til en lang række udfordringer fremover.

3. Hav styr på dit mål. Hvorfor er skilsmissen nødvendig? Hvad er det du vil opnå på sigt, som gør, at en skilsmisse er nødvendig? Lav et mantra du kan have fokus på, når alt omkring dig ramler sammen og alle er kede af det.

Uanset, om der er vilje fra begge parter til at redde parforholdet, eller om skilsmissen er en realitet, så søg professionel hjælp, hvis udfordringerne er for store til, at de kan løses uden hjælp. Tag ansvar for situationen, jo før jo bedre.

Se også:


Netdating: Også
efter 40

Mænd: Kvinders
mest sexede tøj

Sea Salt Kur
-te

Læs også