https://imgix.femina.dk/media/article/1419_derfor_kan_en_uskyldig_flirt_oedelaegge_dit_forhold.jpg
Kærlighed og sex

Derfor kan en uskyldig flirt skade dit forhold

8. maj 2014
af redaktionen, redigeret af Charlotte Hallbæck
Er du i et forhold, og flirter du med andre? Hvis du holder det hemmeligt, selv om du ikke synes, du gør noget galt, er du tættere på utroskab, end du måske vil indrømme, mener en familieterapeut

Det begynder med et smil og en sjov kommentar til en af dine mandlige kolleger. I har samme humor, arbejdsopgaver, der lapper over, og i det hele taget en frisk tone. Efter noget tid slår det dig, at han faktisk er ganske charmerende. Hjertet banker lidt hurtigere, hver gang du ”tilfældigvis” møder ham, og dit humør er i top efter hver samtale med ham.

LÆS OGS: Tror du, din partner er utro? Se 10 tegn

Hjemme har du imidlertid en kæreste, du elsker over alt på jorden. Men du gør jo ikke noget galt, så længe du ikke kaster dig fysisk over din kollega, eller hvad? Familieterapeut Irene Ludvigsen ved familiecenteret i Bergen møder ofte par, hvor den ene føler sig svigtet. Ikke på grund af utroskab, men på grund af sårende flirt med andre, såkaldt følelsesmæssig utroskab. Utroskab, hvor partneren har fået følelser eller lyst til en anden, men alligevel ønsker at blive i det nuværende forhold. I denne uges FEMINA fortæller hun, at den slags følelsesmæssige tillidsbrud kan være vanskeligere at reparere end et ”tilfældigt” one-night stand.

- Det er selve tillidsbruddet, der føles som utroskab, siger Irene Ludvigsen.

- Hvis du gør noget, du véd den anden ikke synes om, hvad enten det så bare er en såkaldt uskyldig flirt, er du gået over grænsen. Prøv at overveje situationen og tænk på, hvordan du ville have reageret, hvis det var modsat. Hvis du gør ting, der kræver bortforklaringer og løgn, vil det højst sandsynligt være skadeligt for dit forhold. Det hjælper ikke at overbevise dig selv og partneren om, at flirten er uskyldig, hvis partneren føler sig krænket. Det vil garanteret bare føre til strid mellem jer og undergrave parforholdet.

Hvad er formålet

Irene Ludvigsen mener ikke nødvendigvis, at flirten altid er et tegn på, der mangler noget i forholdet, men man bør tænke igennem, hvorfor man har det behov.

- Mennesker er forskellige og flirter af forskellige grunde. Nogle har en naturlig flirtende væremåde og lægger ikke noget i det, mens andre synes, det er en spændende leg. Nogle flirter jo også med det formål at være utro, selvom de allerede er i et forhold. Uanset grund – hvis du kan genkende dig selv, så bør du tænke igennem, hvorfor behovet opstår. Hvis det skyldes at du mangler noget i dit parforhold, bør du bruge energien på at reparere det, du allerede har, siger familieterapeuten.

LÆS OGSÅ: Danske kvinder er de mest maskuline, bedrevidende og usexede i verden! Se, hvem der mener det, her

Den trygge havn

Selvom Irene Ludvigsen dagligt møder par med tillidsproblemer, så har hun fuld tiltro til, at man kan undgå den slags faldgruber.

- Travlhed er en klassisk faktor. Vi går dag efter dag uden at være opmærksomme på hinanden, og så begynder følelserne at ændre sig, fordi du aldrig får dem bygget op. Jeg ville ønske, vi plejede forholdet lige så godt, som vi plejer vores job. Parforholdet skal jo være den trygge havn, man kommer hjem til hver eftermiddag, ikke et sted, som suger energi. Jeg tror, at hvis du har det godt nok i forholdet og partneren fylder din følelsesmæssige tank op, så får du ikke behov for at søge spænding andre steder, siger Irene Ludvigsen i FEMINA.

LÆS OGSÅ: 8 faktorer, der gør dit parforhold stærkt. Se dem her

https://imgix.femina.dk/banner_flirt.jpg

Læs også