https://imgix.femina.dk/media/9426b127e2494e368b352d85ddd3e7f4.jpg
Kærlighed og sex

8 tips til et stærkt parforhold

9. februar 2011
af Ingrid Hegland
modelfoto: Istockphoto
Trænger du til et frisk pust til dit parforhold? Så læs med her, og få konkrete råd der sætter skub i hverdagen

1. Lav et visionboard
Med en klar målsætning for dit kærlighedsliv er der større chance for at få et passioneret parforhold. Skriv dine ønsker og visioner ned. Hvordan skal dit parforhold se ud om 5 år? Har I fået flere kys og kærtegn ind i hverdagen? Sidder I og drikker kølig hvidvin uden for jeres nye sommerhus i Syditalien? Og hvad kan du, allerede i dag, gøre, som bringer dig tættere på målet?

2. Afsæt tid
Hvis der ikke er tid til dit parforhold i din kalender, hvornår skal du så pleje det? Indfør en kærestedag hver 14. dag eller oftere - giv dig tid til samvær uden børn og alt det praktiske.

3. Lokalisér dine behov
Under enhver form for frustration ligger der et umødt behov. Du slipper ikke af med din frustration, før du får taget hånd om dine behov. Spørg dig selv, hvad du har brug for. Hvis vi ikke kan lokalisere vores behov, kan hverken vi selv eller vores partner imødekomme dem.

4. Ryd op i dit parforhold
Lav en liste over de ting, som volder dig problemer i parforholdet. Problemer forsvinder ikke af sig selv, og tiden læger ikke alle sår. Så skriv dem op i prioriteret rækkefølge, og gør noget ved det største problem allerede i dag.

5. Komplimentér hinanden
Ros og anerkendelse får det bedste frem i jer begge. Start morgendagen med at give din partner en kompliment med på arbejdet. Du kan f.eks. give den på vej ud ad døren eller skrive den på en seddel, som du så smugler ned i jakkelommen.

6. Flirt
Flirt beriger forholdet med intimitet og kærlig leg. Prøv f.eks. at kigge din partner ind i øjnene, og plant et lille smil på dine læber. Forestil dig, at du driller din partner med dit blik. Hvis du bryder øjenkontakten, er det blot for at vende tilbage med forøget intensitet.

7. Forfør ham
Forførelse handler først og fremmest om at få din partner til at føle sig værdifuld og attraktiv. For mange, især kvinder, er det en forudsætning for overhovedet at have lyst til at tage det næste skridt i retning mod seksuel forførelse. Find ud af, hvad der skal til for at fetere og kurtisere lige netop din partner. Spørg ham eller hende, hvis du er i tvivl.

8. Kærtegn ham
Kys, kæl og kærtegn er de 3 K'er, som danner grundlaget i enhver form for kærlighedsrelation, hvor der har været fysisk tiltrækning til stede. I forhold, hvor sexlysten er forsvundet, forsvinder kys og kærtegn desværre også ofte. For at finde tilbage til hinanden kan I give jer selv et frirum, hvor det er tilladt at kysse og kæle, uden at det nødvendigvis skal føre til sex.

Tipsene er udarbejdet af Ingrid Hegland, der er parterapeut og sexolog, med speciale i manglende sexlyst. Ud over det daglige arbejde med klienter er hun en ofte benyttet workshopleder og foredragsholder inden for passion og kærlig kommunikation. Læs mere på www.ingridhegland.dk

Relevante links:

https://imgix.femina.dk/legacy/media/3445cf2e6bf24c9392e57eae7dc5b437.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/7f6aaa9042794dd1a77b5253f7f08ad2.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/aa2434cdfdb64ba7b7712fed3cc527d6.jpg

Læs også