Tegn på utroskab
Kærlighed og sex

Kan man spotte utroskab?: Her er 10 tegn

af redaktionen 25. juli 2012
Foto: Colourbox Kilder: Mikkel Eis Andersen, parterapeut Martin Østergaard og www.soendag.dk
Et telefonnummer i skjortelommen eller fræk rød læbestift på skjorten? Ca. hver anden dansker er deres partner utro på et eller andet tidspunkt i livet, og tegnene på utroskab behøver ikke altid at være helt så åbenlyse. Læs her, hvad de typiske tegn på utroskab er

Omkring 60 % af alle mænd og 40 % af alle kvinder har mindst én gang i deres liv bedraget deres kæreste seksuelt med en anden partner. Utroskab kan ske i kortere og længere perioder, men den der er utro, vil ofte efterlade sig spor. Se, hvad nogle af de typiske tegn på utroskab er her:

TYPISKE TEGN PÅ UTROSKAB:

1. Din mand ringer mere, end han plejer, eller har telefonen på sig hele tiden Hvis mobilen normalt plejer at ligge fremme på sofabordet, og han nu i stedet har den i lommen hele tiden, kan det være et advarselstegn på utroskab. Der er også grund til bekymring, hvis han pludselig begynder at tale meget i telefon på underlige tidspunkter - og i enrum.

SE OGSÅ: Video: Jeg har haft en affære - kan jeg leve med hemmeligheden?

2. I dyrker mindre sex - eller mere sex Svinger hans sexlyst lige pludselig - eller er den helt væk? Nogle mænd mister lysten til deres partner, når de har en affære, mens andre tværtimod får mere lyst til sex. Ændrer jeres sexliv sig radikalt, kan det være et tegn på, at der er utroskab i parforholdet.

3. Din mand bader oftere end normalt Går han direkte i bad efter arbejde eller en bytur, og går han meget op i at være ren, når han kommer hjem efter en lang dag? En ændring i hans personlige hygiejne kan skyldes, at han forsøger at skjule utroskab for dig.

LÆS OGSÅ: Kan du spotte utroskab? Her er profilen på en utro

4. Han arbejder meget over/bruger meget tid til træning etc. En affære kræver tid, så begynder din mand pludselig at have meget overarbejde eller træne meget kan det være en belejlig undskyldning opfundet til lejligheden for at skjule eventuel utroskab.

5. Han bliver let fornærmet Bliver han let sur og tvær, når du foreslår en aktivitet eller hyggeaften for hele familien? Humørudsving kan være en indikation på en affære og utroskab - han er nemlig stresset og har dårlig samvittighed overfor dig.

6. Han ændrer sin tøjstil Skifter din mand pludselig sweateren og de slidte jeans ud med lækre nye bukser og en skjorte, og begynder at købe mere tøj end normalt, kan det være fordi, han gerne vil se godt ud for en anden kvinde.

7. Han går mere op i sit udseende Bruger han længere tid på at sætte hår og barbere sig om morgenen, kan det være et tegn på, at han prøver at gøre indtryk på en anden kvinde.

LÆS OGSÅ: Utroskab: Kvinder er ofte over 40 år

8. Han gider ikke tilbringe tid med dig Vil han hellere se fodbold med vennerne end at bruge lørdag aften sammen med dig? Måske er det, fordi det er nemmere for ham ikke at komme til at afsløre sin hemmelighed om utroskab, hvis han ikke er så meget sammen med dig.

9. Han får nye interesser Er han pludselig helt vild med en bestemt cd eller genre, som han aldrig har lyttet til før, kan det meget vel være fordi, han har fået ny inspiration udefra.

10. Du har en mærkelig mavefornemmelse Hvis du selv har en mærkelig mavefornemmelse, så kan der være noget om det. Mange mennesker har en sjette sans, som de glemmer at lytte til.

LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Derfor opstår utroskab

SÅDAN FOREBYGGER DU UTROSKAB

- Tal jævnligt sammen og evaluer jeres forhold

- Tag ingenting for givet

- Vær proaktiv i stedet for reaktiv

- Husk græsset er grønnest, der hvor du vander det

- Fortæl om det, du går og er optaget af