Anna_Mejlhede
Brevkasse

Vi er to par, der plejer at rejse på ferie sammen. Nu har jeg fået en bizar besked fra den anden mand

5. juli 2024
Af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Men for tre dage siden modtog jeg en sms fra manden i vores vennepar, der skrev, at han var vild med mig, og at han fornemmede, at jeg gengældte hans følelser." Læs brevet til Anna Mejlhede.

Kære Anna

Vi er to par, der har rejst på ferie sammen de sidste fire år. Og altid til en græsk ø. Til august går turen atter til Grækenland.

Men for tre dage siden modtog jeg en sms fra manden i vores vennepar, der skrev, at han var vild med mig, og at han fornemmede, at jeg gengældte hans følelser.

Derfor syntes han, jeg skulle tale med og ligesom bearbejde min kæreste inden turen, så vi kunne have sex med hinanden, os fire, når vi kom ned til vores feriested.

”Er det ikke dét, vi har haft lyst til allesammen de sidste par år? Der er bare ingen, der tør tage initiativet”, skriver han. Jeg har hverken svaret ham eller talt med min kæreste om det.

Jeg synes, vores ven er en flot mand og sjov, begavet og også sexet, ja. Men jeg har aldrig tænkt på det, han nu foreslår.

Jeg er ærligt talt lidt i chok og har mest lyst til at aflyse rejsen, men har heller ikke lyst til at involvere min kæreste, for det var de to, der var venner, før jeg kom ind i billedet. Hvordan håndterer jeg denne bizarre situation?

Kh Jane

Kære Jane

Det var alligevel en usædvanlig ”picnic i det grønne”, jeres ven foreslår. Hvad med at svare på hans sms og forklare, at gruppesex ikke lige indgår i dine ferieplaner?

Dermed får du også tilbagevist hans idé om, at I da alle fire har drømt om lige præcis dét igennem alle årene.

Præmissen for den slags seksuelle udfoldelser er vel, at alle fire parter er enige om, at de reelt har lyst til det. Udover det skal man også have en formodning om, at man kan tackle de forskydninger i parforholdet, den slags kan afføde.

Jeg tror, du bliver nødt til at fortælle din kæreste om det her. Hvis I skal kunne rejse sammen med jeres venner i fremtiden, skal der ryddes op i misforståelser og kridtes grænser op.

Det er selvfølgelig en mulighed, at rejsefællesskabet bliver en saga blot, når du indvier din kæreste i, hvad hans ven har foreslået. Men er det ikke bedre, end at du tager med på en ferie, hvor der ligger nogle virkelig uklare følelser og ulmer imellem jer?

Lad ikke din vens forslag vokse sig til et større problem for dig, end det fortjener. Hvis du synes, kan du eventuelt gribe det humoristisk an og spørge din kæreste, om han er lige så tændt på ”en bytter”, som hans ven øjensynlig er.

Gør det i samme sætning klart, at DU foretrækker at have din kærestes krop for dig selv og ikke ligefrem selv drømmer om at være helt så intim med dine feriekammerater, som de tilsyneladende er friske på.

Det bliver ret svært at holde faconen på feriehyggen, hvis du som den eneste i dit parforhold ved, at det andet par langt hellere ville ligge mellem lagnerne hjemme på hotellet sammen med jer end se på græske monumenter eller snorkle i det blå hav ...

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også