pæne lår
Træning og kost

Sådan får du tonede lår

26. september 2012
Redigeret d. 22. januar 2018 (udgivet første gang d. 26. september 2012) - af Mia Qvist Scheelsbeck, foto: Colourbox
Træningsekspert Anne Bech guider dig til, hvordan du opnår tonede lår.

Sådan får du tonede og pæne lår

Det kan godt være, at alverdens slankekure lover, at vi kan tabe os fem, otte eller ti kilo på en måned, men det holder for de fleste ikke i længden. Ifølge Anne Bech, der er træningsekspert, er der ingen let vej til at nå sit slanke mål.

LÆS OGSÅ: Få pæne lår og ben - 10 tips når du barberer ben

Og når det handler om at få tonede, stærke og pæne lår, skal man især sætte ind på løbetræningen:

- Løbetræning er den bedste vej til at få slanke lår. Det er den hårdeste motionsform i forhold til kredsløbet, fordi du skal løfte hele din kropsvægt ved hvert skridt. Vælger du eksempelvis cykling, så holder cyklen kropsvægten, siger Anne Bech.
Hun forklarer, at kroppen bruger rigtig meget energi ved løb, og at kroppen forbrænder mere fedt.

LÆS OGSÅ: Find din kropstype og se, hvordan du skal træne

Bevægelse giver pænere form

Anne Bech peger især på én bevægelse i et løbeskridt, der virker særligt godt i forhold til at slanke lår og baller.

- Når du tager et løbeskridt og sætter hælen i jorden og bevæger kroppen frem, så bruger du stedet mellem låret og ballen, og det giver benet og ballen en pæn form, forklarer Anne Bech.
Hun anbefaler, at man løber en tur på fem-seks kilometer fire gange om ugen, hvor man også løber intervaltræning.

- Hvis du ikke er vant til at løbe, så begynd stille og roligt ved at gå og lunte. Når du kommer i lidt bedre træning, så varm op i fem minutter og løb omkring 30-40 minutter i alt. Her kan du skifte mellem at løbe i almindeligt tempo i fem minutter og herefter løbe interval i fem minutter, hvor du løber hurtigt i 30 sekunder og går i 30 sekunder, lyder det fra Anne Bech.

Træn med Feminas løbeplanner

3 gode øvelser til lårene:

Udover at løbetræne for at få slanke lår, kan man også supplere træningen med nogle øvelser.
Anne Bech anbefaler følgende tre, som kan forme benene:

- Walking lunges:

Du tager ét langt skridt med højre ben og bøjer ned i benene, så begge knæled er i en stilling på 90 grader. Spænd ballerne og maven og stræk benene, mens du bevæger dem frem i det næste skridt med venstre ben. Gå 10-15 skridt og gør det i tre omgange.

- Squat:
Brug evt. håndvægte på to-tre kilo og hold armene ned langs siden. Stå med fødderne i skulderbredde og hold vægten på hælene. Skyd numsen ud, som om du skal til at sætte dig ned, og bøj ned i knæene, men pas på, at knæene ikke stikker ud over tæerne. Hold ryggen ret og gentag øvelsen.

- Venepumpeøvelse:
Den er især god til kvinder, der har følelsen af at have væske i benene efter en lang dag. Læg dig ned på ryggen og stræk benene op i luften. Spænd i benene og bøj og stræk ved at bøje i knæene.

LÆS OGSÅ: Sådan taber du 3 kilo

Hold dig fra sukker
Selv om det allerede lyder som hård kost at løbetræne og lave styrkeøvelser, skal der mere til for at få slanke lår. Kosten spiller nemlig også en rolle.

- Det gælder om at spise grøntsager, drikke vand og holde sig helt fra lightprodukter og sukker. Vil du også tabe dig, skal du holde dig fra kornprodukter, siger Anne Bech, der ikke kan sige én eneste god ting om sukker.
Hun forklarer, at man godt må spise enkelte stykker frugt, selvom der er frugtsukker i, fordi der til gengæld er gode fibre i.

- Du skal bare holde dig til de sure frugter, såsom grapefrugt og æbler, lyder rådet fra Anne Bech.

LÆS OGSÅ: Træn maven flad

I GALLERIET HERUNDER KAN DU FINDE FLERE GODE ØVELSER DU KAN LAVE DERHJEMME

10 nemme træningsøvelser, du kan lave derhjemme

Læs også