sommerben
Skønhed

Sommerben: 10 tips når du barberer ben

23. juli 2012
af Mia Qvist Scheelsbeck, Alive.dk
Foto: Colourbox
Sommerbenene skal vises frem - og helst uden røde knopper og brune pletter. Få tips til barberingen til de perfekte sommerben her

10 tips til de perfekte sommerben

Skal dine sommerben vises frem, skal det gerne være uden hår. Og det betyder for mange kvinder en daglig kamp mod hårene, der bliver ved og ved med at komme frem.

Helle Sehested, der er hudplejelærer på Kosmetologskolen Cidesco, giver her nogle simple råd til, hvad man skal og ikke skal gøre, når benene skal barberes hårfri i sommervarmen.

Læs også: Lækre produkter til flotte sommerben

Tip # 1: Vent med solen
Du må ikke gå ud og sole dig, når du lige har barberet ben. Barbering fjerner nemlig hudceller på benene, og det kan give brune pletter på huden, når området udsættes for sollys. Du bliver også lettere forbrændt.

Tip # 2: Exfoliér
Har du en tendens til at få røde knopper, kan du bruge en creme med frugtsyre i, da det har en peelende effekt. Det fjerner de døde hudceller, der kan lukke sig over hårene.

Tip # 3: Fugt huden inden
Huden må ikke være for tør, når du barberer ben. Det kan lettere give skader på benene, fordi du f.eks. har lettere ved at skære dig med barberbladet. Sørg derfor for at smøre dine ben ind med uparfumeret bodylotion dagligt, så huden er gennemfugtet.

Tip # 4: Fugt huden efter
Brug gerne aloe vera-creme efter en barbering, da den har en kølende effekt.

Tip # 5: Brug olie
Der findes særlige olier - der dog særligt er lavet til mænd - som man kan smøre på aftenen inden en barbering. Det får hårene til at rejse sig mere, så du får barberet længere nede ved hårroden.

Læs også: Hvornår er man for gammel til at gå i bikini?

Tip # 6: Ikke for meget vand
Barberer du ben, når du er i bad, så skal du ikke vente for lang tid med at gå i gang. For meget vand kan få hårene til at lægge sig mere ned.

Tip # 7: Skum
Brug gerne barberskum. Det beskytter huden.

Tip # 8: Undgå engangsskrabere
Bladene er ikke i ordentlig kvalitet, så det giver lettere sår ved barbering.

Tip # 9: Lad være med at dele
Lad være med at dele skraber med din mand eller kæreste. Vi har alle forskellige bakterier på huden, så det er ikke særligt hygiejnisk at deles om den.

Tip # 10: Undgå parfume
Bruger du parfumeret bodylotion, skal du helst ikke bruge den 24 timer efter en barbering.

Vidste du at...
• Et hår på benene lever kun mellem tre og seks måneder.
• Det er en myte, at hårene bliver tykke og hårde af barbering. Et hår, der er vokset ud af benet, er tyndest i spidsen og bliver tykkere inde ved roden. Så når du barberer håret, er der kun den tykke del af håret tilbage.

Læs også