Hjemmelavet tomat-chili-ketchup
Aftensmad

Tomat-chili-ketchup

24. august 2012Opdateret 12. april
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Der er noget overskuds-agtigt over at lave sin egen ketchup. Og det er faktisk ret nemt. Få opskriften her

DET SKAL DU BRUGE

  • 1½ kg modne tomater i grove terninger
  • 2 løg i terninger
  • 2 røde chili, finthakkede
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 1 rød peberfrugt i terninger
  • 2 laurbærblade
  • 1 kvist timian
  • 2 spsk. mørkt eller lyst rørsukker
  • 2 spsk. vin- eller æbleeddike
  • 1 spsk. salt
  • 6 hele allehånde
  • kværnet peber eller 10 hele peberkorn

Tomat-chili-ketchup

  1. Kom alle ingredienserne i en stor gryde, og lad det koge under låg i 45 minutter.
  2. Fisk evt. laurbærblade og krydderistilke op, og blend resten med en stavblender direkte i gryden. Kog evt. ketchuppen lidt tyk uden låg.
  3. Ketchuppen kan pureres gennem en fin sigte, eller den kan være, som den er.
  4. Kan tilsættes konserveringsmiddel (Atamon), hvis du synes (se på emballagen, hvor meget du skal bruge).
  5. Hæld den på rene, skoldede flasker, og luk dem straks.
  6. Køl ketchuppen af. Opbevar den i køleskab, hvis den er uden konservering, da den har begrænset holdbarhed.

Se flere opskrifter på hjemmelavet sauce her.

Læs også