cheesecake
Mad

Cheesecake med chokolade-topping

15. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Denne skønne dessert er en perfekt afslutning på en god middag og smager dejligt både til krydret thai-te og et godt glas rødvin. Få opskriften på den lækre cheesecake her
9 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g digestivekiks
  • 25 g farin
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 150 g smeltet smør

OSTEFYLD

  • 400 g Philadelphia-flødeost
  • 200 ml græsk yoghurt 10 %
  • 4 æg
  • 75 g rør sukker
  • korn af ½ god vaniljestang
  • fintrevet skal fra en appelsin
  • 60 g hvedemel

TOPPING

  • 150 g mørk chokolade, 70 % kakaoindhold
  • 2 spsk. muscovadosukker
  • 200 ml græsk yoghurt 10 %

DRYS

  • sigtet kakaopulver

Opskrift - sådan laver du cheesecake med chokolade-topping

Blend kiksene helt fint med farin og kanel, tilsæt smør, og kør godt igennem. Tryk kiksemassen ud i en 20 cm rund springform foret med bagepapir. Bag den i en 180° varm ovn i 15 minutter. Rør flødeost og yoghurt sammen med æggene, og tilsæt rørsukker, vaniljekorn, appelsinskal og hvedemel. Fordel fyldet på kiksebunden, og bag kagen i en 190° varm ovn i 50 minutter, til fyldet er stivnet. Afkøl helt. Hak chokoladen fint, og smelt den og muscovadosukkeret over et vandbad. Tag det fra varmen, og rør det med den græske yoghurt, til toppingen er cremet og skinnende. Sæt den på køl i 10 minutter, og fordel cremen over den bagte cheesecake. Stil cheesecaken på køl i minimum 4 timer og gerne natten over. Drys med kakao, og servér.

VILD MED CHEESECAKE? - FÅ FLERE LÆKRE OPSKRIFTER PÅ CHEESECAKE

Cheesecake med to slags chokolade - Få opskriften her

Cheesecake med jordbær - Få opskriften her

Læs også