Citronis med limoncello
Desserter

Citronis med limoncello

1. september 2021Opdateret 3. april
af Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann
Den lækreste citronis med limoncello — server dessert, der overrasker! Opskriften er simpel og nem at gå til.
4 personer

Citronis

  • 3 økologiske citroner
  • 175 g sukker
  • ½ liter piskefløde
  • ½ dl limoncello
  • 12 cl limoncello

Sådan laver du citronis med limoncello

  1. Riv skallen af de to citroner fint, og kom den i en kasserolle sammen med saften af alle tre citroner og sukker. Lad det koge op, til sukkeret er smeltet, hæld det i en kop, og lad citronlagen køle helt af i køleskabet.
  2. Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt sammen med den helt kolde citronsirup og ½ dl limoncello. Fyld ismassen i en bøtte, og frys den i mindst 8 timer, gerne til næste dag.
  3. Kugl isen med en iskugler, og servér en kugle is overhældt med limoncello.


Vinforslag: La Lupa, Alfiero Boffa, Piemonte, Italien.

Få flere opskrifter på is her.

Læs også