laks
Hovedretter

Stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris

Hvis du savner sommerens råvarer, er dette måltid perfekt. Den farverige salsa og de brune ris har fået et eksotisk tvist med kokos og mango. Her får du opskriften på stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris

Stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris 

Tid: 35 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
4 laksebøffer
salt og friskkværnet peber
olivenolie og/eller smør til stegning
 
 
MANGO-BØNNE-SALSA
1 dåse sorte bønner
1 moden mangofrugt
1 moden avocado
1 lille rødløg
1 håndfuld frisk koriander
½ frisk rød chili
saft af 1 limefrugt
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
KOKOS-RIS
4 dl brune ris
1 dåse kokosmælk (400 g)
3 dl vand
salt
 
PRØV OGSÅ: Laks stegt med soya med nudelsalat

 

Opskrift - sådan laver du stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris 

 
1. KOKOS-RIS: Skyl risene, og kog dem i kokosmælk og vand med lidt salt. Tilsæt evt. mere vand, hvis det bliver nødvendigt.
 
2. MANGO-BØNNE-SALSA: Hæld vandet fra de sorte bønner, og skyl dem i koldt vand. Skræl og skær mango og avocado i små tern. Pil og hak rødløget fint. Hak koriander groft. Rens og hak chilien helt fint. Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber, og stil salsaen i køleskabet indtil servering.
 
3. Kværn salt og peber over laksen, og steg den på en varm pande i lidt olie og/eller smør – først på skindsiden, så skindet bliver sprødt, og derefter på den anden side, indtil fisken er gennemstegt. Servér med kokos-ris og bønnesalsa.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing – Få opskriften her

Onsdag: Fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse – Få opskriften her

Torsdag: Serrano-kylling og vinter-quinoasalat med blomkål – Få opskriften her

Fredag: Italiensk oksegryde med rodfrugter – Få opskriften her

 
Læs mere om: