wraps
Hovedretter

Wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing

Når bare du husker at sætte kikærterne i blød aftenen forinden, tager det ikke lang tid at lave hjemmelavede falafler. Her får du opskriften på wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing

Wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing 

Tid: 20 minutter. Iblødsætning, kikærter: Mindst 20 timer. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
200 g tørrede kikærter
3 fed hvidløg
1 løg
2 gulerødder
1 håndfuld bredbladet persille
3 spsk. tahin (sesampasta)
2 spsk. citronsaft
1 spsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
olivenolie
 
 
HVIDLØGSDRESSING
2 fed hvidløg
1 dl yoghurt naturel
½ dl tahin (sesampasta)
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
¼ rødkål
5 stængler palmekål (kan erstattes med grønkål)
4 arabiske fladbrød (kan erstattes med pitabrød eller tortilla-wraps)
 
PRØV OGSÅ: Spicy wraps med kylling, spidskål og avocado
 

Opskrift - sådan laver du wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing 

 
1. Sæt kikærterne i blød i en skål rigeligt koldt vand, og lad dem stå i mindst 20 timer (natten over).
 
2. Tænd ovnen på 175°. Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem grundigt. Pil og pres hvidløg. Pil og hak løget. Skræl og riv gulerødderne fint. Skyl og tør persille. Kom det i en foodprocessor sammen med kikærter, tahin, citronsaft, spidskommen, salt og bagepulver. Kør maskinen, så massen samler sig til en dej. Den må gerne være en smule grov. Fugt hænderne med olivenolie, og form små flade falafler mellem håndfladerne. Placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i 20-30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Du kan også vælge at friturestege falaflerne eller stege dem i olie på en pande.
 
3. HVIDLØGSDRESSING: Pil og pres hvidløg. Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag den til med salt og peber.
 
4. SERVERING: Skyl og snit rødkål og palmekål meget fint. Lun fladbrødene, og servér dem sammen med varme falafler, kål og hvidløgsdressing.
 
TIP: Udskift gulerødder med f.eks. kartofler, pastinak eller rødbede.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Tirsdag: Stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris – Få opskriften her

Onsdag: Fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse – Få opskriften her

Torsdag: Serrano-kylling og vinter-quinoasalat med blomkål – Få opskriften her

Fredag: Italiensk oksegryde med rodfrugter – Få opskriften her