kylling
Mad

Serrano-kylling og vinter-quinoasalat med blomkål

2. marts 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Vinter-quinoasalaten er en af mine favoritter på denne tid af året. Den er smuk og mættende og smager også dejligt kold som frokost dagen efter. Her får du opskriften på serrano-kylling og vinter-quinoasalat med blomkål
4 personer
Tid i alt 1 t og 5 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 kyllingebrystfileter
  • 8 skiver serranoskinke
  • salt og friskkværnet peber

QUINOASALAT

  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
  • 2 dl quinoa (gerne sort eller rød)
  • 5 stilke palmekål (eller grønkål)
  • ¼ rødkål
  • 1 lille rødløg
  • ½ bakke stenfri vindruer
  • 250 g mozzarella (gerne minikugler)

DRESSING

  • 3 spsk. god mayonnaise
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

1. QUINOASALAT: Tænd ovnen på 175°. Skær blomkålshovedet ud i mindre buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, drys let med salt, og bag blomkålen gylden og sprød i ovnen i ca. 30 minutter. Skyl quinoa, og kog den efter anvisningen på pakken.

2. Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og vikl 2 skiver serranoskinke omkring hver af dem. Læg kyllingefileterne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen (sammen med blomkålen) i ca. 20 minutter ved 175°, eller indtil de er gennemstegte, og skinken er sprød.

3. DRESSING: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag til, så den er tilpas sød, sur, bitter og salt.

4. QUINOASALAT, FORTSAT: Skyl palmekål grundigt, og skær den i tynde strimler. Læg dem i en skål, dryp 2 spsk. af dressingen over, og massér dressingen ind i kålen, så bladene bliver bløde og lækre. Snit rødkålen fint. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Bland palmekål og rødkål og løg med quinoa og bagt blomkål. Skær vindruerne i halve, og fordel dem over salaten sammen med mozzarellaen. Dryp resten af dressingen over salaten, og servér sammen med serranokylling.

Læs også