madplan
Hovedretter

Madplan: Wraps, laks og oksegryde

Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing, stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris og italiensk oksegryde med rodfrugter. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med FEMINAs madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

Her får du fem nemme og lækre opskrifter, som giver dig god mad på bordet hver dag ugen igennem.

Gør hverdagen lettere med en madplan – se flere madplaner her

 

FEMINAs madplan i denne uge byder på

Mandag: Wraps med gulerodsfalafler og hvidløgsdressing – Få opskriften her

Tirsdag: Stegt laks med mango-kokos-salsa og kokos-ris – Få opskriften her

Onsdag: Fladbrøds-pizza med græskarsauce og italiensk pølse – Få opskriften her

Torsdag: Serrano-kylling og vinter-quinoasalat med blomkål – Få opskriften her

Fredag: Italiensk oksegryde med rodfrugter – Få opskriften her

 

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK
1 kg oksebov 
4 kyllingebrystfileter
4 laksebøffer
280 g frisk italiensk salsiccia-pølse (eller anden krydret pølse) 
8 skiver serranoskinke
 
FRUGT OG GRØNT
1 moden mangofrugt
½ bakke røde stenfri vindruer
4 løg 
2 rødløg
2 hvidløg
2 citroner
2 limefrugter
1 frisk rød chili 
1 pose palmekål eller grønkål
1 rødkål
1 moden avocado
1 lille hokkaidogræskar
1 blomkål
500 g kartofler
500 g blandede rodfrugter
2 gulerødder
1 bundt timian
1 bundt oregano
1 bundt rosmarin
1 bundt bredbladet persille
1 bundt koriander
 
KØLEDISK OG KOLONIAL
1 dl yoghurt naturel
250 g frisk mozzarella 
250 g frisk mozzarella minikugler 
3 spsk. mayonnaise
200 g tørrede kikærter
1 dåse sorte bønner 
1 dåse kokosmælk (400 g)
2 dåser hakkede tomater 
140 g koncentreret tomatpuré
1 dl tahin (sesampasta)
4 dl brune ris
2 dl quinoa (gerne sort eller rød)
5 dl rødvin
1 groft brød
10 arabiske fladbrød (kan erstattes med pitabrød eller tortillawraps)
 
DU SKAL OGSÅ BRUGE
1 spsk. stødt spidskommen
evt. tørret timian
4 laurbærblade
1 tsk. bagepulver
1 spsk. balsamicoeddike 
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
½ l oksebouillon (1 bouillonterning)
smør og olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber