pizza
Hovedretter

Pizza med artiskokker, serranoskinke og peberfrugt

Lav den sprøde pizzabund fra bunden og spar til gengæld lidt tid i den anden ende med en færdig tomatsauce. Her får du opskriften på pizza med artiskokker, serranoskinke og peberfrugt

Pizza med artiskokker, serranoskinke og peberfrugt 

Tid: 25 minutter. Hævetid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4
 
 
DET SKAL DU BRUGE
25 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
2½ dl lunkent vand
1 spsk. olivenolie
200 g hvedemel
200 g italiensk fuldkornshvedemel
 
PIZZAFYLD
2 dl færdig tomatsauce
1 kugle frisk mozzarella (125 g)
6 skiver serranoskinke
1 dåse artiskokhjerter
2 stilke frisk rosmarin
2 spsk. olivenolie
 
TILBEHØR
2 hjertesalater
1 rød peberfrugt
lidt olivenolie
 
PRØV OGSÅ: Pizza med kødsauce, peberfrugt og chili
 

Opskrift - sådan laver du pizza med artiskokker, serranoskinke og peberfrugt 

 
1. Smuldr gær i en skål sammen med sukker og salt. Tilsæt lunkent vand, og rør, til gæren er opløst. Lad blandingen stå i 5 minutter. Bland de 2 slags mel i en stor skål, lav en fordybning i midten, og hæld gærblandingen og dernæst olien i. Vend melet ind over væden med en gaffel. Ælt herefter dejen godt sammen på et mel-drysset bord, til den er blød og glat. Dæk dejen til med et rent viskestykke, og lad den hæve i 30 minutter et lunt sted.
 
2. PIZZAFYLD: Tænd ovnen på 220°. Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen godt igennem. Rul dejen ud med kagerulle til en firkant på ½ cm’s tykkelse. Smør tomatsauce på bunden, og top med mozzarella, skåret i skiver, og skinke. Afdryp og halvér artiskokhjerterne. Fordel halvdelen af dem på pizzaen, og gem resten til salaten. Pluk og hak rosmarin groft, og drys det på pizzaen. Dryp pizzaen med olie, og bag den i ca. 30 minutter, til den er sprød og gylden.
 
3. TILBEHØR: Skyl og skær hjertesalater i tynde både. Rens peberfrugten, og skær den i tern. Bland med resten af artiskokhjerterne, og dryp med olie. Servér til den nybagte pizza.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Ribbensteg med frisk kålsalat med tranebær og kartofler - få opskriften her

Onsdag: Fiskefilet på ristet rugbrød med blomkåls-gulerods-salat - få opskriften her

Torsdag: Flanksteak på brød med soyamayo og salat - få opskriften her

Fredag: Helstegt barbecue-kylling med kål og kartofler - få opskriften her