yoga
Yoga

Video: Denne kvinde er beviset på, at yoga er for kvinder i ALLE størrelser

30. marts 2017
af Nadia Laas Hansen
Man kan hvad man vil, og yoga er for alle!

Den populære motionsform yoga er for kvinder alle størrelser. Det slår amerikanske Jessamyn Stanley fast, når hun folder sig ud på sin yogamåtte (se selv i videoen nederst i artiklen).

Men sådan har det ikke altid været.

Læs også: Yoga er den perfekte motionsform

”Da jeg startede med at dyrke yoga var jeg ikke i form og jeg var ikke smidig. Jeg startede fordi, jeg var deprimeret, så for mig er yoga rekreativt,” udtaler hun i videoen til Huffington Post.

Men det var ikke kun derfor, at yoga var en stor udfordring for Jessamyn.

”Og så var jeg også fed. Den fedeste person i yogalokalet. Det, der rykkede for mig, var da jeg sagde til mig selv: ”Nu giver jeg det bare et forsøg”. Jeg gav mig selv muligheden for at prøve det,” siger Jessamyn, som i 2015 blev uddannet yoga-instruktør.

Læs også: Guide: Sådan kommer du igang med yoga hjemme i stuen

Yoga i sports-bh

Hun fungerer nu som et forbillede for mange kurvede kvinder verden over (de 283.000 følgere på Instagram taler for sig selv) og er stor fortaler for, at alle kurvede kvinder skal føle sig velkommen i træningsmiljøet.

”Jeg har ikke tal på, hvor mange kvinder, der har sagt til mig, at bare det at se mig i en sports-bh, har betydet meget for dem. Fordi kurvede kvinder har lært, at de ikke må vise deres krop – overhovedet. Det er et kæmpe no-go. Jeg vil gerne videreformidle til de her kvinder, at det er okay at være her. Den frihed har jeg ikke forundt mig selv i årevis,” fortæller hun.

Find Jessamyn på Instagram: @mynameisjessamyn