Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Steak med gratinerede grøntsager

af Sandra Pugliese 4. februar 2015
Foto: Line Falck
Vil du gerne tabe dig eller bare gerne holde en sund kropsvægt? Hver uge får du en ny slankeopskrift, som hjælper dig på vej. Denne uges slankeopskrift er steak med gratinerede grøntsager

Steak med gratinerede grøntsager til 2 personer

Du kan sænke kalorieindholdet ved at udelade osten eller ved at halvere mængden.

INGREDIENSER 300 g mager oksesteak 1 tsk. fennikelfrø salt og friskkværnet peber   GRATINEREDE GRØNTSAGER 150 g aubergine 250 g squash 400 g tomater 1 spsk. olivenolie salt 1 spsk. friske oreganoblade 6 sorte oliven uden sten 2 tsk. kapers 50 g ost, f.eks. gouda eller parmesan  

Opskrift - sådan laver du steak med gratinerede grøntsager

  1. Gratinerede grøntsager: Skyl aubergine, squash og tomater, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Vend aubergine og squash i olien, drys med lidt salt, og fordel dem i et ovnfast fad sammen med tomatskiverne. Drys med oregano. Skær oliven i tynde skiver, og fordel oliven og kapers på grøntsagerne. Bag dem i ovnen ved 190° i ca. 40 minutter, til især aubergineskiverne er møre. Læg et stykke alufolie henover undervejs, hvis de bliver for tørre på toppen. Høvl osten i meget tynde skiver, læg dem på grøntsagerne, og bag retten i yderligere 5 minutter, til osten er gylden.   2. Skær kødet i 2 bøffer. Gnid dem godt med let knuste fennikelfrø, salt og peber, og steg dem på en varm grillpande 2-3 minutter på hver side. Servér med de gratinerede grøntsager.   Næringsindhold pr. person Energi:  483 kcal Protein: 44,6 g Fedt: 26,1 g Kulhydrat: 22,1 g Kostfibre: 7,8 g   PRØV OGSÅ: Pastasalat med kalkun og grillede grøntsager