Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Pasta med linser, svampe og tomater

22. oktober 2014
af Sandra Pugliese
Foto: Line Falck
Her får du opskriften på en sund pastaret, hvor der er skruet godt op for grøntsagerne

Pasta med linser, svampe og tomater til 2 personer

INGREDIENSER 100 g grønne linser fra Puy 70 g fuldkornspasta 1 stor håndfuld persille 300 g små daddel- eller cocktailtomater 300 g karljohansvampe, renset vægt 50 g rødløg 2 fed hvidløg 100 g gulerod, skrællet vægt 1 spsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber 50 g pecorino eller parmesan  

Opskrift - sådan laver du pasta med linser, svampe og tomater

  Skyl linserne grundigt, og kog dem efter anvisningen på pakken. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl persillen, og hak den fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Børst svampene rene, og skær dem i tynde skiver. Pil og hak rødløg og hvidløg. Skræl guleroden, og skær den i meget små tern. Steg løg og hvidløg i olie på en pande i 3-4 minutter. Tilsæt gulerod, og steg i 5 minutter ved lav varme. Tilsæt tomater, lad dem stege 3-4 minutter, og tilsæt til sidst svampene. Varm retten godt igennem, og bland persille og linser i, når svampene er møre, men stadig lidt sprøde. Smag til med salt og peber. Vend blandingen med pasta, og drys med fintrevet ost.   Næringsindhold pr. person Energi:  546 kcal Protein: 32,4 g Fedt: 15,5 g Kulhydrat: 76,3 g Kostfibre: 14,4 g