Lun thaisalat med grillet tun til 2 personer (30 min)
INGREDIENSER 350 g frisk tunbøf 1 spsk. olivenolie
SALAT 200 g gulerødder 100 g mango 200 g agurk 150 g rød peberfrugt 50 g sukkerærtespirer 25 g rødløg 1 håndfuld frisk koriander
INGEFÆRDRESSING 3 stilke citrongræs 2 tsk. friskrevet ingefær 3 spsk. limesaft 2 tsk. fiskesauce 1 tsk. flydende honning 1 spsk. olie
TILBEHØR 2 halve skiver rugbrød (a 25 g)
Opskrift - sådan laver du lun thaisalat med grillet tun
1. Pensl tunen med olie, og steg den på en (grill)pande i 1-2 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af stykkernes tykkelse, men det er vigtigt, at tunen forbliver rød indeni, da den ellers bliver meget tør at spise. 2. Salat: Skræl gulerødder og mango. Skyl agurk, peberfugt og sukkerærtespirer. Høvl gulerod og agurk i brede spåner på et mandolinjern eller med en skrællekniv. Skær mango, peberfrugt og løg i tynde skiver. Hak koriander groft. 3. Ingefærdressing: Pil de yderste blade af citrongræsset; skær top og bund af, og hak den tykke del af stænglerne fint. Bland citrongræs med revet ingefær, limesaft og fiskesauce, og smag til med honning og olie. 4. Bland salaten med dressingen, og anret med den lune tun og rugbrød.
Næringsindhold pr. person Energi: 489 kcal
Protein: 53,9 g
Fedt: 12,5 g
Kulhydrat: 44,5 g
Kostfibre: 9,2 g
PRØV OGSÅ: Perlebygsalat med citronkylling