Lun linsesalat med grillet kalvemedaljon til 2 personer
INGREDIENSER
50 g grønne linser, gerne fra Puy
125 g hjertesalat
100 g radiser
200 g små nye gulerødder
1 lille håndfuld mynteblade
1 lille håndfuld bredbladet persille
100 g bælgede grønne ærter eller edamamebønner
DRESSING
1½ spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike
GRILLET KALVEMEDALJON
300 g kalvemedaljon el.a. magert kalvekød
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du lun linsesalat med grillet kalvemedaljon
1. Skyl linserne grundigt, og kog dem efter anvisningen på pakken. Afdryp i en sigte. Skyl og slyng salaten, og bræk den i mindre stykker. Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Skrub gulerødderne, og skær dem i kvarter eller i tynde skiver på skrå. Pluk mynte og persille. Bland de lune linser sammen med salat, radiser, gulerødder, ærter (eller edamamebønner) og krydderurter.
2. Dressing: Pisk olie og eddike sammen.
3. Grillet kalvemedaljon: Krydr kødet med salt og peber, og steg det på en varm grillpande et par minutter på hver side, alt efter hvor tykke skiverne er, og hvor rødt du ønsker kødet. Lad det hvile et par minutter, inden du skærer det i tynde skiver.
4. Servér linsesalaten med kødskiverne, og dryp med dressingen.
Næringsindhold pr. person
Energi: 425 kcal
Protein: 44,6 g
Fedt: 14,2 g
Kulhydrat: 35 g
Kostfibre: 10,2 g
PRØV OGSÅ: Oksespyd med tzatziki og sommergrønt