Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Lammespyd med sprød salat

af Sandra Pugliese 12. november 2014
Foto: Line Falck
Vil du gerne tabe dig eller bare gerne holde en sund kropsvægt? Hver uge får du en ny slankeopskrift, som hjælper dig på vej. Denne uges slankeopskrift er lammespyd med sprød salat

Lammespyd med sprød salat til 2 personer

INGREDIENSER 250 g lammemørbrad spyd salt og friskkværnet peber   SPRØD SALAT 200 g agurk, udkernet vægt 200 g gulerod, skrællet vægt 100 g broccolistok, skrællet vægt 100 g sugarsnaps 50 g rødløg   DRESSING saft af 2 citroner 1 spsk. ristet sesamolie 1 nip salt 1 granatæble 1 håndfuld mynteblade 1 spsk. nigellafrø  

Opskrift - sådan laver du lammespyd med sprød salat

  1. Sæt lammemørbraderne på spyd; drys med salt og peber, og grill dem på en varm grillpande 2-3 minutter på hver side, til kødet er mørt, men stadig rosa indeni.   2. Sprød salat: Skyl agurken, flæk den på langs, og fjern kernerne. Skræl guleroden og broccolistokken. Skyl sugarsnapsene. Skær agurk, gulerod og broccoli i meget tynde skiver på skrå eller på langs. Pil løget, og skær det i tynde skiver.   3. Dressing: Pres citronerne, og bland saften med olie og salt. Rul granatæblet hårdt på en bordplade, så er det nemmere at få kernerne ud. Skær det over på tværs, læg det med snitfladen nedad på et skærebræt, og bank kernerne ud med en grydeske. Skyl mynten. Rist nigellafrøene på en tør, varm pande i 1-2 minutter. Rør det hele sammen. Bland grøntsagerne med dressingen, og servér den sprøde salat til lammespyddene.   Næringsindhold pr. person Energi:  369 kcal Protein: 31,4 g Fedt: 15,7 g Kulhydrat: 28,1 g Kostfibre: 4,8 g   PRØV OGSÅ: Marineret kalkunbryst med coleslaw