Laks med sommerbær og skorzonerrod til 2 personer
INGREDIENSER
300 g hel lakseside
salt og friskkværnet peber
150 g blandede bær, f.eks. hindbær, blåbær og brombær
skal af 1 usprøjtet citron
2 kviste mynte
CITRONSTEGT SKORZONERROD
350 g skorzonerrod
1½ spsk. olivenolie til stegning
saft og skal af
1 usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
1 håndfuld persille
Opskrift - sådan laver du laks med sommerbær og skorzonerrod
1. Læg laksen i et ovnfad, og krydr med salt og peber. Bag den i ovnen ved 180° i ca. 15 minutter, til den er lige netop mør, men endelig ikke tør. Fordel bærrene oven på laksen efter ca. 8 minutter, så de ikke får for meget. Kig til laksen efter 12 minutter og tjek, om den måske allerede skal ud af ovnen dér. Tag laksen ud af ovnen, og drys med fintrevet citronskal og mynteblade.
2. Citronstegt skorzonerrod: Skrub rødderne grundigt fri for jord med en svamp og masser af koldt vand. Skræl dem, og kog dem et par minutter i letsaltet vand. Afdryp, og skær dem i mindre stykker på skrå. Steg skorzonerstykkerne i olie på en pande i et par minutter. Smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber. Skyl og hak persillen, og drys den over skorzonerrødderne. Servér som tilbehør til laksen.
Næringsindhold pr. person
Energi: 499 kcal
Protein: 34,6 g
Fedt: 22,2 g
Kulhydrat: 44,4 g
Kostfibre: 7,2 g
PRØV OGSÅ: Kyllingebøf med salat og sennepsdressing