Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Kyllingebøf med salat og sennepsdressing

20. august 2014
af Sandra Pugliese
Foto: Line Falck
Bøffer af kylling smager skønt. Kyllingebøfferne lader sig fint fryse, så der er gode proteiner til madpakken en dag

Kyllingebøf med salat og sennepsdressing til 2 personer

INGREDIENSER 250 g hakket kyllingekød 1 tsk. salt 100 g broccoli 1 stort eller 2 små skalotteløg 1 håndfuld frisk salvie 1 æggeblomme friskkværnet hvid peber 2 tsk. olivenolie til stegning   SALAT 200 g tomater 200 g squash 50 g spæde salatblade 50 g rødløg   SENNEPSDRESSING 125 g græsk yoghurt 10 % 10 g god mayonnaise 1 tsk. grovkornet sennep 1 tsk. flydende honning salt og friskkværnet peber   Opskrift - sådan laver du kyllingebøf med salat og sennepsdressing   1. Rør kyllingekødet med salt. Skyl broccolien, del den i mindre buketter, og overhæld med kogende vand. Lad broccolien stå 3 minutter, og hæld så vandet fra. Hak broccolien fint. Pil og hak løg fint. Hak salvie fint. Rør kylling, broccoli, løg, æggeblomme og salvie sammen. Krydr med hvid peber. Form 2 eller 4 bøffer af farsen, og lad dem hvile 30 minutter på køl.   2. Pensl bøfferne med olie, og steg dem på en varm grill(pande), til de er gennemstegte – 4-7 minutter pr. side afhængigt af tykkelsen.   3. Salat: Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Skyl squashen, og høvl den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl salaten. Pil løget, og skær det i meget tynde skiver, gerne på mandolinjern.   4. Sennepsdressing: Rør yoghurt med mayonnaise, sennep og honning, og smag til med salt og peber.   5. Servér kyllingebøfferne med salat og sennepsdressing.   Næringsindhold pr. person Energi: 470 kcal Protein: 37,7 g Fedt: 27,4 g Kulhydrat: 21,2 g Kostfibre: 4,4 g   PRØV OGSÅ: Tacos af spidskål med kylling og avocadodressing