Kyllingebøf med salat og sennepsdressing til 2 personer
INGREDIENSER
250 g hakket kyllingekød
1 tsk. salt
100 g broccoli
1 stort eller 2 små skalotteløg
1 håndfuld frisk salvie
1 æggeblomme
friskkværnet hvid peber
2 tsk. olivenolie til stegning
SALAT
200 g tomater
200 g squash
50 g spæde salatblade
50 g rødløg
SENNEPSDRESSING
125 g græsk yoghurt 10 %
10 g god mayonnaise
1 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. flydende honning
salt og friskkværnet peber
Opskrift - sådan laver du kyllingebøf med salat og sennepsdressing
1. Rør kyllingekødet med salt. Skyl broccolien, del den i mindre buketter, og overhæld med kogende vand. Lad broccolien stå 3 minutter, og hæld så vandet fra. Hak broccolien fint. Pil og hak løg fint. Hak salvie fint. Rør kylling, broccoli, løg, æggeblomme og salvie sammen. Krydr med hvid peber. Form 2 eller 4 bøffer af farsen, og lad dem hvile 30 minutter på køl.
2. Pensl bøfferne med olie, og steg dem på en varm grill(pande), til de er gennemstegte – 4-7 minutter pr. side afhængigt af tykkelsen.
3. Salat: Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Skyl squashen, og høvl den i papirtynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skyl salaten. Pil løget, og skær det i meget tynde skiver, gerne på mandolinjern.
4. Sennepsdressing: Rør yoghurt med mayonnaise, sennep og honning, og smag til med salt og peber.
5. Servér kyllingebøfferne med salat og sennepsdressing.
Næringsindhold pr. person
Energi: 470 kcal
Protein: 37,7 g
Fedt: 27,4 g
Kulhydrat: 21,2 g
Kostfibre: 4,4 g
PRØV OGSÅ: Tacos af spidskål med kylling og avocadodressing