Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Kold ærtesuppe med kylling

12. august 2014
af Sandra Pugliese
Foto: Line Falck
Frisk og cremet ærtesuppe med appelsinstegt kylling

Kold ærtesuppe med kylling til 2 personer

INGREDIENSER 50 g rødløg 1 spsk. olivenolie til stegning 350 g grønne ærter, frosne 5 dl grøntsagsbouillon 1 stort bundt basilikum 200 g friske ærter i bælg   APPELSINSTEGT KYLLING 300 kyllingebrystfilet salt og friskkværnet peber 1 spsk. olivenolie til stegning 3 spsk. friskpresset appelsinsaft  

Opskrift - sådan laver du kold ærtesuppe med kylling

  1. Pil løget, hak det fint, og steg det blødt i olie ved lav varme i 4-5 minutter. Tilsæt frosne ærter; svits yderligere 1 minut, og tilsæt så den varme bouillon. Lad ærterne koge i 2 minutter, og tag gryden af varmen. Lad suppen køle af i 10 minutter. Blend suppen med basilikum i en blender eller foodprocessor. Sæt suppen på køl, til den er helt kold – det tager mindst 3 timer. Bælg ærterne, og vend dem i den kolde suppe lige før servering.   2. Appelsinstegt kylling: Skær kyllingfilet i tynde strimler, og krydr med salt og peber. Steg dem i olie og appelsinsaft, til de er netop gennemstegte. Servér kyllingekødet ved siden af suppen.   Næringsindhold pr. person Energi: 462 kcal Protein: 48,7 g Fedt: 15,6 g Kulhydrat: 40,7 g Kostfibre: 17,3 g   PRØV OGSÅ: Grillet hellefisk med kaperssauce