Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Grillet hellefisk med kaperssauce

af Sandra Pugliese 9. juli 2014
Foto: Line Falck
Her får du en sund og slankende opskrift på grillet hellefisk der kan erstattes med kylling eller andet magert kød

Grillet hellefisk med kaperssauce til 2 personer

INGREDIENSER 300 g hellefisk uden skind (eller anden hvid fisk, f.eks. torsk) salt og friskkværnet peber 2 tsk. olivenolie til stegning   SQUASH-SALAT 300 g squash 150 g spidskål 50 g ærteskud (eller sukkerærter) 2 tsk. olivenolie 2 tsk. mørk, lagret balsamicoeddike skal af 1 usprøjtet citron salt og friskkværnet peber   KAPERSSAUCE 2 fed hvidløg 2 tsk. olivenolie til stegning 3 tsk. kapers skal og saft af 1 usprøjtet citron ½ lille bundt purløg  

Opskrift - sådan laver du grillet hellefisk med kaperssauce

  1. Squash-salat: Skyl squashen, og høvl halvdelen i tynde skiver på langs. Den anden halvdel høvler du i lidt tykkere skiver, også på langs. Steg de tykke skiver let på en varm grillpande på begge sider. Snit spidskålen i tynde strimler. Skyl ærteskuddene (kan du ikke få fat i ærteskud, kan du bruge sukkerærter, som skal skæres i tynde strimler). Pisk en dressing af olie, balsamico og fintrevet citronskal, og smag til med salt og peber. Fordel dressingen over salaten, lige inden den skal spises. Brug meget gerne også væden, der samler sig fra de grillede squash, i dressingen.   2. Skær fisken i mindre stykker. Pensl med olie på alle sider, og krydr med salt og peber. Steg den på en varm grillpande 2-3 minutter på hver side.   3. Kaperssauce: Hak hvidløg fint, og svits det i olie på en pande i et par minutter, til det begynder at brune. Tilsæt afdryppede kapers, svits yderligere 1 minut, og tilsæt så fintrevet citronskal og citronsaft. Rør finthakket purløg i saucen. Servér fisken med kaperssauce og squash-salat.   Næringsindhold pr. person Energi: 463 kcal Protein: 24,2 g Fedt: 36,2 g Kulhydrat: 14,3 g Kostfibre: 5,5 g   PRØV OGSÅ: Grøn linsesalat med stegte kæmperejer