Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Grøn linsesalat med stegte kæmperejer

18. juni 2014
af Sandra Pugliese
Foto: Line Falck
En sund og mættende salat der forsyner dig med gode proteiner

Grøn linsesalat med stegte kæmperejer til 2 personer

INGREDIENSER

70 g grønne linser fra Puy  450 g spidskål 1 håndfuld mynte   Dressing 1 tsk. rødvinseddike skal af 1 usprøjtet citron salt og friskkværnet peber Stegte kæmperejer: 2 fed hvidløg 1 frisk rød chili 2 spsk. olivenolie til stegning 300 g rå kæmperejer med skal (fra frost, optøede)  

Opskrift - sådan laver du grøn linsesalat med stegte kæmperejer

  1. Skyl linserne grundigt, og kog dem efter anvisningen på pakken. Afdryp i en sigte. Skyl spidskålen, og snit den i fine strimler. Hak mynten fint. Bland spidskål og mynte med de lune linser.   2. Dressing: Rør eddike sammen med fintrevet citronskal, salt og peber. Vend dressingen i salaten.      3. Stegte kæmperejer: Pil hvidløgsfeddene, og hak dem fint. Rens chilien for kerner, og hak den fint. Varm olien op på en pande, og svits hvidløg, chili og rejer i nogle minutter, til rejerne skifter farve og er gennemstegte, men stadig saftige. Vend de stegte rejer med linsesalaten, og servér.   Næringsindhold pr. person Energi:  424 kcal Protein: 36,9 g Fedt: 15,2 g Kulhydrat: 39,5 g Kostfibre: 9 g   PRØV OGSÅ: Kalvekød med pikant tomatsauce