Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Kalkunspyd og rissalat med tomatdressing

af Sandra Pugliese 22. juli 2014
Foto: Line Falck
Let og lækker slankeopskrift. Servér evt. med lidt parmaskinke under salvien

Kalkunspyd og rissalat med tomatdressing til 2 personer

INGREDIENSER 300 g kalkunbryst eller kylling 2 usprøjtede citroner friske salvieblade salt og friskkværnet peber 4 grillspyd   RISSALAT 50 g røde ris 100 g små tomater 200 g gul peberfrugt 100 g bælgede grønne ærter eller edamamebønner   TOMATDRESSING 400 g små tomater 15 g mandler et par kviste oregano 1 håndfuld frisk basilikum 1 tsk. kapers 1 knivspids tørrede chiliflager 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du kalkunspyd og rissalat med tomatdressing

  1. Skær kødet i tern. Riv skallen, og pres saften af citronerne, og marinér kødet heri i mindst 2 timer, gerne længere.    2. Tomatdressing: Skyl og halvér tomaterne. Fordel 300 g af dem på en bageplade med bagepapir med snitfladen opad, og bag dem i en 200° varm ovn i 45 minutter. Rist mandlerne på en tør pande. Kør friske og ovnbagte tomater, mandler, krydderurter, kapers, chili og olie på en foodprocessor til en cremet dressing. Smag til med salt og peber.   3. Rissalat: Skyl risene, og kog dem efter pakkens anvisning. Skyl og halvér tomaterne. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Vend tomatdressingen i risene, og bland derefter grøntsagerne i.   4. Dup det marinerede kød tørt, krydr med salt og peber, og rul 2 salvieblade rundt om hvert stykke kød. Sæt kødet på spyd, så spyddet holder salviebladene fast i begge ender. Steg spyddene 2-3 minutter på hver side på en varm pande, til kødet er gennemstegt. Servér med rissalat.   Næringsindhold pr. person Energi: 477 kcal Protein: 41,5 g Fedt: 14 g Kulhydrat: 51,6 g Kostfibre: 10,8 g   PRØV OGSÅ: Grøn linsesalat med stegte kæmperejer