Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Grillet laks med asiatisk coleslaw

28. februar 2014
af Sandra Pugliese
Foto: Lars Ranek
Ugens slankeopskrift er en skøn variation af den klassiske coleslaw med langt mindre fedtstof og lækker grillet laks. I sommermånederne kan du bruge spidskål

Grillet laks med asiatisk coleslaw til 2 personer (30 min)

INGREDIENSER

350 g fersk laks uden skind ½ spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   Det skal du bruge til COLESLAW 2 håndfulde frisk koriander 30 g rødløg, alternativt forårsløg 400 g savojkål 200 g gulerødder   Det skal du bruge til INGEFÆRDRESSING 10 g frisk ingefær 1 fed hvidløg 5 tsk. sojasauce 2 tsk. limesaft ½ spsk. ristet sesamolie, alternativt olivenolie et par dråber flydende honning  

Opskrift - sådan laver du grillet laks med asiatisk coleslaw

  1. Coleslaw: Hak koriander groft. Pil rød-løget, og snit det i tynde skiver på langs. Fjern de yderste grønne blade på kålen, du skal kun bruge den inderste, lyse del. Skær den lyse del af kålen i 2 halvdele, og skær stokken væk. Skyl kålen, og lad den dryppe godt af. Snit den derefter i meget fine strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i tændstiktynde strimler.   2. Ingefærdressing: Skræl og riv ingefæren. Pil og riv hvidløgsfeddet. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen. Bland savojkål, gulerødder og rødløg med inge-færdressingen, og drys med koriander.   3. Skær laksen i 2 stykker, pensl med olie, og drys med salt og peber. Steg laksen på en (grill)pande i ca. 2-4 minutter på hver side, til den er netop mør. Servér med coleslaw som tilbehør.  

Næringsindhold pr. person i grillet laks med asiatisk coleslaw

Energi: 457 kcal Protein: 38,7 g Fedt: 23,2 g Kulhydrat: 26,4 g Kostfibre: 5 g   PRØV OGSÅ: Fyldig minestrone med sprød parmaskinke