Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Grillet havtaske med savojkål

af Sandra Pugliese 28. januar 2015
Foto: Line Falck
Vil du gerne tabe dig eller bare gerne holde en sund kropsvægt? Hver uge får du en ny slankeopskrift, som hjælper dig på vej. Her får du opskriften på grillet havtaske med savojkål

Grillet havtaske med savojkål til 2 personer

Havtaske smager skønt og så indeholder havtaske færre kalorier end mange andre typer fisk.

INGREDIENSER TIL HAVTASKE 350 g havtaskefilet (fås på frost) 1 usprøjtet citron 1 spsk. friske rosmarinblade salt og friskkværnet peber 1 spsk. olivenolie til stegning   SAVOJKÅL 600 g savojkål, helst den inderste, lyse del, renset vægt 20 g kalkunbacon 2 fed hvidløg 1 frisk rød chili 1 spsk. olivenolie til stegning ca. ¾ dl vand salt og friskkværnet peber  

Opskrift - sådan laver du grillet havtaske med savojkål

  1. Læg havtasken i en frysepose. Riv citronskallen, og pres saften. Hak rosmarinbladene. Hæld citronskal, citronsaft og rosmarinblade ned til fisken i posen, og krydr med lidt salt og peber. Marinér den i mindst 2 timer i køleskabet. Vend posen nogle gange undervejs.   2. Dup fisken tør med køkkenrulle, vend den i olien, og steg den på en varm grillpande i 3-4 minutter på hver side, til den er mør. Alternativt kan du stege den i olien på en almindelig pande.   3. Savojkål: Fjern stokken på kålen, og skær kålen i meget tynde strimler. Skær bacon i tynde strimler. Pil hvidløget, og skær det i skiver. Rens chilien, og skær den i tynde skiver. Opvarm en gryde og steg bacon i olien, til det er sprødt. Tilsæt hvidløg og chili. Steg i ca. 1 minut, uden at det bruner, og tilsæt savojkål. Steg yderligere i 1 minut under omrøring, og tilsæt vandet, så bunden er dækket. Læg låg på gryden, og damp kålen mør ved lav varme i 1-3 minutter.   Næringsindhold pr. person Energi:  367 kcal Protein: 44,5 g Fedt: 11,8 g Kulhydrat: 22,1 g Kostfibre:  3 g   PRØV OGSÅ: Spaghetti carbonare med appelsin