Mad
29. september 2014Marineret kalkunbryst med ovnbagte grøntsager
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter fra det mellemøstlige køkken med smæk på smagen. Her får du opskriften på marineret kalkunbryst med ovnbagte grøntsager
Af: af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Marineret kalkunbryst med ovnbagte grøntsager til 4 personer
Butternutsquash er en rigtig vintergrøntsag. Hvis du ikke kan få fat i den, kan du i stedet bruge hokkaidogræskar.
INGREDIENSER
1 kalkunbryst (ca. 1 kg)MARINADE
1 bundt mynte 1 bundt koriander 1 spsk. spidskommen saft af 1 citron 1 fed hvidløg ½ dl olivenolieOVNBAGTE GRØNTSAGER
1 butternutsquash 3 kviste timian salt og friskkværnet peber 4 spsk. olivenolie 1 grøn squashBULGURSALAT
250 g grov bulgur 1 bundt bredbladet persille salt og friskkværnet peber olivenolieOpskrift - sådan laver du marineret kalkunbryst med ovnbagte grøntsager
1. Marinade: Pluk bladene af krydderurterne, og blend dem sammen med spidskommen, citronsaft, hvidløg og olivenolie. 2. Læg kalkunbrystet i en lille bradepande. Hæld marinaden udover. Lad kødet marinere i mindst 30 minutter. Tænd ovnen på 200°. Steg kalkunbrystet i ca. 1 time. 3. Ovnbagte grøntsager: Halvér butternutsquashen, og fjern kernerne. Læg den i et ovnfast fad. Hak timian. Krydr butternutsquashen med halvdelen af timianen, salt og peber. Dryp 2 spsk. olivenolie udover. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter. Skær den grønne squash i stave, og vend dem i hakket timian, salt, peber og olivenolie. Fordel squash-stavene i fadet med butternutsquash, og bag det hele i yderligere 15-20 minutter. 4. Bulgursalat: Kog bulgur i letsaltet vand i 10-12 minutter. Hæld vandet fra, og skyl bulguren i koldt vand. Skyl og hak persillen. Vend persille og bulgur sammen. Smag til med salt, peber og olie.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Musaka med hakket oksekød og aubergine - Få opskriften her
Havtaske med ovnbagt ratatouille - Få opskriften her
Rispilaf med gulerødder, mandler og rosiner - Få opskriften her
Krydret kylling og linsesalat med bagte rødbeder og feta - Få opskriften her