tun
Træning og kost

Ugens slankeopskrift: Fyldig salat med æg, bønner og tun

11. juni 2014
af Sandra Pugliese
Foto: Line Falck
Frisk tun er en rigtig delikatesse, men du kan også bruge filet af enhver anden mager fisk

Fyldig salat med æg, bønner og tun til 2 personer

INGREDIENSER 1 æg 150 g grønne bønner salt 150 g gul peberfrugt 250 g små tomater 100 g squash 30 g rødløg 8 sorte kalamataoliven uden sten 50 g rucola (eller babyspinat) en lille håndfuld frisk estragon ½ citron   DRESSING 1 spsk. olivenolie 1 tsk. koldt vand 1 tsk. æbleeddike ½ tsk. flydende honning ¼ tsk. dijonsennep salt og friskkværnet peber   GRILLET TUN 300 g frisk tun salt og friskkværnet peber   Prøv også: Rissalat med tun og kapers  

Opskrift - sådan laver du fyldig salat med æg, bønner og tun

  1. Læg ægget i en kasserolle, og dæk med koldt vand. Når vandet koger, skal ægget koge i 4 minutter. Afkøl og pil ægget. Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand 2-3 minutter. De skal være møre, men sprøde. Skyl dem straks i koldt vand. Skyl peberfrugten, og skær den i tynde strimler. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Skyl squashen, og skær den i små stave. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Del olivener i halve. Skyl rucola og estragon, og læg det på et fad med de øvrige grøntsager ovenpå.   2. Dressing: Bland ingredienserne sammen, og hæld dressingen over salaten.   3. Grillet tun: Krydr tunen med salt og peber, og steg den på en varm grillpande i ca. 2 minutter på hver side. Den skal stadig være helt rød i midten. Halvér ægget, og læg det oven på salaten sammen med tunen. Servér med citron skåret i både.   Næringsindhold pr. person Energi: 407 kcal Protein: 50 g Fedt: 14,1 g Kulhydrat: 23,7 g Kostfibre: 7,4 g   PRØV OGSÅ: Perlebygsalat med citronkylling  

 

Læs også