https://imgix.femina.dk/media/73e9b6d32838492aafe5a2087a8c96ce.jpg
Træning og kost

Tre øvelser der giver turbo-forbrænding

5. juli 2011
af Juliane Olsen
Foto: All Over Press
Er din træning ikke effektiv nok, så se her hvilke øvelser, der forbrænder flest kalorier

Hvis din træning ikke er effektiv nok er det måske på tide at få inspiration til, hvordan du kan sætte turbo på din forbrænding, når du er i fitness-centeret.

- Der er mange ting, som kvinder gør forkert, når de træner. For eksempel træner de ofte ikke med vægte, der er tunge nok og ofte tager de heller ikke hårdt nok fat, når de træner. De tænker, at de hellere vil blive ved lidt længere end, at det gør alt for ondt, hvor det faktisk skal være omvendt, siger træningsekspert Birgitte Nymann, der har udgivet en stribe dvd'er med forslag til træningsprogrammer og samtidig er medejer af fitnesskæden Fresh Fitness, til Alive.dk.

Generelt skal kvinde også træne hårdere end mænd for at få tonet kroppen, fordi mænd har en højere værdi af testosteron. Desuden bliver vi også ofte for dovne i vores trænings-mønster, og så er det mest effektivt at ruske kroppen lidt igennem ved at skifte sin løberute ud eller gå til et andet fitness-hold end vi plejer, mener Birgitte Nymann.

Her er Birgitte Nymanns forslag til power-øvelser, der sætter din kalorieforbrænding i vejret:

Sumo jumps
God for: Forsiden af lårene, baller, inderlår og baglår.

Udgangsstilling: Stå i bredstående stilling med fødderne pegende skråt ud til siden. Stå med god kropsholdning.

Bevægelsen: Bøj ned i knæene og træk armene bagud med albuerne bøjede. Læn overkroppen en smule frem. Stræk knæene så hurtigt du kan og hop op i luften og træk hælene op mod bagdelen, så knæene bøjes. Land så lydløst som muligt i bredstående og bøj ned i knæene og gentag øvelsen.

Vejrtrækning: Pust ud, når du hopper og i luften og hold fokus på at få pustet ud.

Antal: 2-3 x 10-20

Hop lunges
God for: Forsiden af lårene, baller og baglår.

Udgangsstilling: Stå med den ene fod et stykke foran den anden. Bøj ned i benene og hold overkroppen lodret. Træk armene bagud.

Bevægelsen: Stræk benene så hurtig du kan, træk det bagerste ben frem og det forreste ben bagud og land lydløst på gulvet og bøj ned i knæene med overkroppen lodret. Sæt af igen og gentag. Hop så højt du kan og bøj helt ned i knæene, når du lander.

Vejrtrækning: Pust ud, når du hopper og i luften og hold fokus på at få pustet ud.

Antal: 2-3 x 12-20 skift

Hop squats
God for: Forsiden af lårene, baller og baglår.

Udgangsstilling: Stå med parallelle fødder og god kropsholdning

Bevægelsen: Bøj ned i knæene og træk armene ned langs siden og bagud, samtidig med at du læner overkroppen en smule fremad. Stræk knæene så hurtigt du kan, sæt af med fødderne og hop så højt op i luften, som du
kan. Land lydløst og sæt af med det samme igen.

Vejrtrækning: Pust ud, når du hopper og i luften og hold fokus på at få pustet ud.

Antal: 2-3 x 10-20

Læs 6 fif, der booster din forbrænding på femina.dk

Eller
Guide til god sommer-motion

Læs også