https://imgix.femina.dk/media/article/cykle.jpg
Træning og kost

Syv tip til motion i hverdagen

4. oktober 2012
af Karen Pallisgaard
Foto: All Over/Panthermedia
Der er mange gode og veldokumenterede sundhedsargumenter for daglig bevægelse, men i en travl hverdag må de gode intentioner om motion ofte se sig slået af presserende opgaver og pligter. Her hjælper forfatteren til "Syv sunde skridt" Anette Harbech Olesen dig i gang

1. Find frem til, hvad der motiverer dig til at motionere. Er det vigtigste frisk luft og lys? Er det ønsket om at tabe et par kilo eller holde vægten? Føles det bare bedre at være i god form? Eller er nattesøvnen bedre og stressen mindre, når der er motion på dagsordenen? Skriv din motivationskilde ned på et stykke papir, og hæng det op, så du kan få øje på det hver dag.

2. Find den form for motion, der gør dig glad og godt tilpas, det er vigtigt. Personligt oplevede jeg, at spinning to gange om ugen kl. 6.30 om morgenen faktisk stressede mig, hvorimod en rask travetur i skoven på samme tidlige tidspunkt ladede mig op og gjorde mig glad. Derfor prioriterer jeg at stå op og gå eller løbe en tur i naturen.

Læs også: Få opskriften på den berømte kålsuppekur her

3. Samstem ovenstående med kalenderen, og før aftalerne ind, også selv om det måske "kun" er aftaler med dig selv. Værn om disse aftaler, giv dem topprioritet i dit liv, og stræk dig til det yderste for at overholde dem. Planlægning er et nøgleord i relation til at få passet motion ind i en travl hverdag. Fortæl gerne dine omgivelser om dine planer, og uddelegér evt. indkøb eller madlavning den dag, om muligt.

Gå dig i form på 15 minutter

4. Tag trapperne alle de steder, det er muligt, og gå hen til dine kolleger med en besked i stedet for at maile.

5. Lav bare 2 minutters elastik- eller strækøvelser hver dag.

6. Prøv, så vidt det er muligt, at tage cyklen på arbejde. Eller stå af bussen et stoppested tidligere og gå det sidste stykke på arbejde.

7. Stå tidligt op og løb eller gå en tur, hvilket ud over at give god motion også virker som et effektivt redskab til stressreducering.

Gratis sunde tips på Facebook?
Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? FEMINA er gået sammen med SØNDAG, ELLE, Q og Mad & Bolig om sundhedsgruppen Sunde Tips Hver Dag. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også