https://imgix.femina.dk/media/article/shutterstock_111105266.jpg
Træning og kost

Sunde snacks på 100 kalorier

17. august 2015
af Helle Hartz og Marie Krakau
Vi giver dig 15 bud på sunde snacks der kun indeholder 100 kalorier, så du ikke falder i slikfælden, næste gang du bliver snack-sulten.

Det kan nogle gange være svært at holde styr på kalorie-indtaget, når man bliver snack-sulten. Heldigvis har vi smalet 15 bud på sunde snakcs, der alle kun indeholder 100 kalorier, men som ikke desto mindre er både lækre og mættende. Så behøver du ikke ty til Mars-baren, der gemmer sig i skuffen mere.

Skinke og cream cheese

To stykker fedtfattig skinke med to spiseskefulde af den sundere light cream cheese, er en klassisk snack, og er god hvis du er sulten efter ”rigtig” mad, men der er 3 timer, til aftensmaden er på bordet.

Agurk og hummus

Allergisk overfor skalddyr? Så prøv 50 g skiveskåret agurk med fire spiseskefulde hummus, til at dyppe agurkerne i.

Kalkun og schweizerost

Skal du hurtigt ud af døren, og har ikke tid til at forberede den helt store snack, så pak en skive kalkun-pålæg ind i en skive fedtfattig schweizerost. Hurtigt og nemt!

Æg og paprika

En nem og hurtig løsning til en sulten mave, er et kogt æg krydret med salt, peber og paprika. Kalorie-fattig og rigtig sund!

Blåbær og hytteost

Hvis du er på en diæt, hvor du ikke må spise kød, så prøv 115 g hytteost toppet med 25 g blåbær – dejligt sundt og forfriskende.

Læs også: Sandt eller falsk? 9 myter om mad og sundhed

Mozzarella og tomat

Skær en tomat i skiver, og brug 28 g mozzarella som pålæg, med salt, peber og en spiseskefuld balsamico, som det krydrede indspark.

Tortilla og cheddar

Er du på udkig efter noget lidt mere tungt, så smør to spiseskefulde fedtfattig bønnedip oven på en lille fuldkorns tortilla og kom to spiseskefulde fedtfattig cheddar på toppen af den færdige tortilla. Den ligger næsten lige så tungt i maven, som en hel portion aftensmad! Den har bare færre kalorier, og er en hel del sundere.

Yoghurt og mandler

Lyst til noget sundt men sødt? Så kom 110 g yoghurt naturel i en skål og brug tre hakkende mandler som topping, fuldend snacken med en smule honning på toppen, der giver snacken sødme.

Italiensk skinke og fersken

Den salte lufttørrede skinke passer godt sammen med søde frugter. Prøv f.eks. 25 g lufttørret italiensk skinke med 115 g fersken.

Bærsymfoni

Frugtsulten? Miks 50 g blåbær, 100 g jordbær og 65 g hindbær sammen til en lækker og kalorie-let bærsalat.

Melon og feta

150 g tørret vandmelon, ca. 25 g fedtfattig feta og en teskefuld hakket mynte er en forfriskende eftermiddags-snack.

Selleri og guacamole

Dyp to knasende sprøde selleristænger i to spiseskefulde guacamole, det giver en dejlig stærk og salt smag.

Læs også: Nem sundhed: 4 GODE ting du skal huske

Rejer i sauce

En anden måde at mætte appetitten på kan være at kombinere ca. 85 g kogte rejer med en spiseskefuld cocktailsauce, som dyppelse.

Suppe og citron

En lille skål af din yndlings bouillon-baserede suppe med en anelse friskpresset citron vil gøre underværker for din mæthedsfornemmelse.

Jicama og salsa

Vil du have noget mere eksotisk? Prøv 130 g jicama dyppet i 125 g salsa, som er lækkert og stærkt.

Læs også