https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/marts/godtingp.jpg
Træning og kost

Nem sundhed: 4 GODE ting du skal huske

18. marts 2015
af Gitte Holm (redigeret af Nadia Laas Hansen)
Foto: All Over
Der er rigeligt med gode råd at efterleve, hvis du gerne vil være sund. Vi har samlet 4 ting, du SKAL huske – men som heller ikke er helt værst.

Vi bliver konstant bombarderet med ting vi skal spise, gøre eller ikke gøre for at være den optimale udgave af os selv. Når vi ikke tilbereder en sund salat, skal vi have pulsen op i fitness centeret. Derfor får du her fire ting, du skal huske - men som alligevel ikke er så slemme endda. Og så er det jo slet ikke så svært at være sund..

HUSK..

At sove
Der er rigtig mange gode grunde til at få sin nattesøvn. Søvn er nemlig den væsentligste restitutionsfaktor, som både påvirker din hjerne, din krop og din hud. Når du sover, clearer du hjernen for unødvendig viden og giftstoffer, og det betyder, at du bedre kan klare hverdagen - både når du skal køre bil, er på arbejde og når du skal sludre med veninderne. Hvis du vil holde den slanke linje, nytter det heller ikke noget at holde sig vågen 20 af døgnets 24 timer. For får man ikke nok med søvn, påvirkes hjernens mæthedscenter nemlig, og det kan få din spiserytme ud af kurs. Mange moderne mennesker er præget af det, som man kunne kalde socialt jetlag, hvilket betyder, at vi sover for lidt i hverdagene og tager revanche i weekenden. Det dur heller ikke. Stræb efter et stabilt søvnmønster med seks til ni timers søvn. Så bliver du sundere og smukkere at se på - og klogere at høre på.
[Kilde: Mikael Rasmussen, søvnekspert]

>> Lækre og lette natshorts er behagelige at sove i om sommeren. Køb dem her!

At grine
Det kan godt betale sig at skrue op for latteren og bare lade sig rive med, når noget er sjovt. Som børn griner vi ca. 400 gange dagligt, men som voksne er vi gennemsnitligt nede på kun 15 gange, men der er god grund til at se lidt flere komedier eller drille kollegaerne. Grin er nemlig et godt middel mod stress, det kan virke smertestillende, øge lungekapaciteten, hjælpe dig til at sove bedre og styrke dit hjerte. For blot at nævne nogle få eksempler. Når vi griner, øges antallet af hvide blodlegemer, som er med til at bekæmpe sygdomsbakterier, men niveauet af endorfiner øges også, og det kan både gøre os glade og få os til at føle mindre smerte. Herudover kommer der godt gang i hele kroppen, så et godt latteranfald kan næsten være lige så godt som en gang træning - og ikke mindst meget sjovere.
[Kilde: Dagenssundhed.dk]

At dyrke regelmæssig sex
Det er jo ikke alle, der er i besiddelse af en partner, der kan hjælpe med at få dækket dette behov, men kan du få fingrene i én, er der masser af sundhedsmæssige gevinster ved at dyrke sex - ofte. I stedet for at bruge hovedpinen som årsag til ikke at dyrke sex, bør du i stedet se den som en grund til at have sex. Når du dyrker sex, producerer kroppen nemlig lykkehormonet oxytocin, som dels hjælper på hovedpine, menstruationssmerter, o.lign., men som også gør dig gladere og endda mere forelsket i din partner. Herudover booster sex konditionen og aktiverer muskulaturen, så du alt i alt får en sund krop. Ved at dyrke sex kan du altså tilgodese dit søvnbehov, dit grinebehov og delvist også dit motionsbehov. Kom så i gang!
[Kilde: Tidens Kvinder]

>> Gør klar til påske med et flot, dekorativt bronzeæg fra Simply Chocolate med 15 lækre påskeæg indeni

At spise chokolade
Vi har altid fået at vide, at chokolade er slik, og det sætter sig på sidebenene. Det gør det også, hvis du ikke indtager den lækre snack med måde. Fyldte Anthon Berg-chokolader er måske ikke lige det, du skal gnaske løs af, men mørk chokolade med et kakaoindhold på mindst 50 % kan i små mængder være gavnligt for hjerte- og karsystemet. Dog skal man holde sig på måtten og kun spise et par stykker dagligt, da større mængder chokolade kan have den modsatte effekt - nemlig at du tager på og er i større risiko for åreforkalkning. Det er flavonoiderne i den mørke chokolade, der har den gavnlige effekt på hjertet og blodårerne. Flavonoiderne påvirker nemlig cellerne på indersiden af blodårerne, hvor de bl.a. forhindrer kolesterol i at sætte sig - og i sidste ende kan dette altså forhindre en blodprop. Mørk chokolade er det fødevareprodukt, som indeholder det højeste indhold af flavonoider, så det er ikke bare okay, at der ryger et stykke mørk chokolade ned - det er et must for et godt helbred.
[Kilde: Sundhed.dk]

Artiklen indeholder affiliate links

Læs også