https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1331_sunde_slanketips_til_din_frokost.jpg
Træning og kost

Sunde slanketips til din frokost

6. august 2013
Af Line Kalum Jarlkov, SlankeDoktor.dk 08/06/2013 - 00:00
Her får du en guide til besparelse i kalorieregnskabet, når det gælder din frokost

Når dit frokostmåltid er overstået, er der stadig lang vej tilbage af dagen, hvorfor det er vigtigt, at din frokost har gode bestanddele til resten af dagens timer.

1. Den sunde madpakke
Hvad end du er 7 eller 70 år, så er frokosten en vigtig del af din hverdag.

- Hvis du ikke får en god ernæringsrigtig frokost i løbet af dagen, vil du senere mærke, at du får svært ved at holde dig fra det søde og at du har brug for større portioner fx til aftensmåltidet. Derudover er det absolut også noget, der har indflydelse på dit energiniveau i løbet af dagen, fortæller diætist Lisa Bolting.

2. Æg – sundt og godt
Det gode ved æg er, at de har stor sundhedsværdi for dit vægttab. De har et højt indhold af protein; hele 7 g protein i et almindeligt æg, de mætter rigtig godt, og desuden har de meget fine næringsstoffer i æggeblommen. Du kan f.eks. bruge æg på rugbrød, som omelet, hakket i salat og som spejlæg med lidt vand på panden i stedet for fedtstof.

Læs også: 16 sunde mellemmåltider

3. Spis fisk
Det anbefales, at du får 300 g fisk om ugen. Det svarer til, at du spiser fisk en gang om ugen og ½ stk. brød med fiskepålæg om dagen.

- Vælg alle typer fisk og gerne de fede. Når du spiser fisk i en slankekost, får du ikke for meget fedt, men derimod tilpas af det fedtstof, der er gavnligt, hvis du f.eks. har forhøjet kolesterol. Gode fisketyper til den varme mad er sild, laks, makrel, ørred og hellefisk. Pas på de panerede fiskeretter, da de suger meget fedtstof under tilberedningen, siger Lisa Bolting.

4. Pynt dine madder
Rødbeder, asier, græskar med videre giver noget ekstra lækkert til dit magre pålæg og er i almindelige mængder helt uskadelig for dit vægttab.

5. Rugbrød er vigtigt
Du skal have mindst 30 g kostfibre om dagen og i forhold til dit vægttab, vil det endda være godt at komme i nærheden af 40 g fibre om dagen.

- Fibrene giver nemlig en stor mæthed, et stabilt blodsukker og hjælper transporten af kalorierne i kroppen. Desuden indeholder rugbrød mange gode vitaminer og mineraler. Når du vælger rugbrødet, så gå efter de ”tunge typer” – dem med gods i. Sørg også for at rugmel eller rugkerner står først på ingredienslisten, anbefaler diætisten.

6. Den perfekte salat
Salathoveder indeholder desværre mest vand, men er det perfekte ’krydderi’ til din salat. Du skal blot huske at det ikke er dem, der skal fylde mest.

- Du skal have de tunge grøntsager til at være det overvejende i salatskålen. Du får let en mere fiberrig salat ved at tilsætte gulerødder, blomkålsbuketter, broccoli, majs, ærter, letkogte kikærter og letkogte grønne bønner, siger Lisa Bolting.

Læs også: Sådan laver du den sundeste frokost

Læs også