Træning og kost

Struds i salaten

28. marts 2011
af Susanne palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Strudsens kød er mørkt og helt magert. Det har en fin, men ret neutral smag. Det har kort stegetid, så det passer godt til en travl hverdag.Prøv det i en fyldig og mættet salat med bådekartofler, tomater og røde bønner.

Retten er beregnet til 2 personer.DET SKAL DU BRUGE:2 strudsesteaks (evt. frosne, 250 g i alt)salt og peberlidt olie til grilning200 g grønne bønner (frosne eller friske), blancherede300 g blandede gule og røde tomaterblandede krydderurter, brøndkarse, oregano, rucola1 dåse kidneybønner i vand6 kogte kolde kartofler i både1 stor hjertesalatDRESSING:1 fed hvidløg1 finthakket ansjos1½ spsk. citronsaft3 spsk. olivenoliesalt og peberSÅDAN GØR DU:Tø kødet op, hvis det er frossent, og dup det tørt. Drys med krydderier, og grill det på en varm grillpande (eller almindelig) i ca. 3 minutter på hver side (se også emballagen). Nip bønnerne, og kom dem i kogende vand i 4 minutter. Kom dem i koldt vand, og lad dem dryppe af. Halvér små tomater, skær store tomater i terninger. Hæld kidneybønnerne i en sigte, og skyl med koldt vand. Skyl salaten, og nip krydderurterne i små duske. Pisk dressingen sammen, så smagen er kraftig. Skær kødet i tynde skiver, og bland med de øvrige ting på store tallerkener eller et flot fad. Dryp med dressing, og spis salaten med det samme.RELEVANTE LINKS

til en flad mave 10 opskrifter Prøv Renées fantastiske kålsuppekur